7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Risk altındaki çocuklara devlet şefkati

Bursa'da risk altındaki çocuklar, Valilik tarafından çeşitli kurslara gönderiliriken, birçok etkinliğe katılmaları sağlanıyor. 

Bursa'da sokakta çalıştırılan ve risk altındaki çocuklar, Valilik tarafından koruma altına alınarak, yaz spor etkinliklerinde yer alıyor. Bursa Vali Yardımcısı Halis Arslan, yaklaşık 400 çocuğu koruma altına aldıklarını belirterek, "Sokakta çalıştırılan risk altındaki çocuklar, okulların tatil olmasıyla yeniden sokaklara çıkıyor. Biz tespit ettiğimiz 400 çocuğu yaz spor okullarına dahil ettik. Yüzme, binicilik, bilgisayar gibi çeşitli kurslarda 3 ay boyunca eğitim alacaklar. Bu çocukların tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Onların boş vakitlerini faydalı geçirmeleri ve sokaktan uzak tutmak için her türlü çalışmayı yapıyoruz" dedi. 

Risk altındaki çocukların bir bölümü Binicilik İhtisas Kulübü'nde ata bindirilirken, bazıları ise Berberler Odası'nın katkılarıyla ücretsiz traş ettirildi. 

Bursa Binicilik İhtisas Spor Kulübü Başkanı Şaziye Sezginer ise çocuklara at tutma, seyislik, eğitimenlik ve binicilik gibi eğitimler verdiklerini belirterek, kısa zamanda hepsinin birer profosyonel binici gibi olduklarını açıkladı. 

Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak ise bu tür faaliyetleri her zaman desteklediklerini söyleyerek, 10 çocuğu oda olarak 1 yıl boyunca ücretsiz traş edeceklerini kaydetti. 

Ayrıca çocuklara Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından hediye edilen bisikletlerde dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 14:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?