8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Rus Büyükelçi'den Harput'a ziyaret

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Rusya Büyükelçisi Vladimir İvanovski'nin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Bursa sanayisinin dış ticaretinde önemli bir yeri olan Rusya, Türkiye'ye eşit muamele yapmalı" dedi. 

Rusya Büyükelçisi Vladimir İvanosvski, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Büyükelçi İvanovski, Bursa'nın Türkiye'nin önemli şehirlerinden birisi olduğunu ifade etti. 

Bursa sanayisinin dış ticarette önemli bir yeri olan Rusya'nın ticaret yöntemini eleştiren Vali Harput, Türkiye ile ikili ilişkilerinde Rusya'nın eşit davranması gerektiğine dikkat çekti. 2008 yılında Türkiye'nin Rusya'ya ihracatının 8 milyar dolar olduğunu ifade eden Harput, "Fakat ithalatımız 30 milyar dolar. Büyük
saygı duyduğumuz Rusya ile ilişkiler iyi geçmelidir. Türkiye'ye diğer ülkelerle eşit uygulamalar gütmelidir. Otomotiv, yaş sebze ve meyve başta olmak üzere birçok konuda ilişkilerin arttırılması için bu gereklidir. İlişkilerin gelişmesi için Rusya, Türkiye'ye eşit muamele yapmalı" dedi. 

Ardından söz alan Büyükelçi İvanovski, Bursa'ya yaptığı ziyaretin önemine dikkat çekerek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin dünyaya örnek olması gerektiğini dile getirdi. Yasalar gereği ülkeler arası ilişkilerin bu doğrultuda olduğunu söyleyen İvanovski, "Yapılan uygulamalar gelişme hızımıza göre. Bize düşen görev ilişkileri azaltan uygulamaları azaltmak. Bursa Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisi. Bu yüzden Bursa'ya ziyaret yapmayı uygun gördük" diye konuştu. 

Ziyaretin sonunda Vali Harput ve Büyükelçi İvanovski birbirlerine ülkelerine özgü olan duvar resmi hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 16:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?