7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Saatte 6 bin tabak yıkayan makine

Bursa'da bir firma, saatte 6 bin adet tabak yıkayabilen bulaşık makinesi üretti. 

Bursa'da faaliyet gösteren İNOKSAN firması, bir saatte 6 bin adet tabak yıkayabilen bulaşık makinesi üretti. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesislerinde, bulaşık makinesini tanıtan İNOKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, 1980 yılında firmanın kurulduğunu hatırlatarak, "Uluslararası firma olmamızda tüm arkadaşlarımızın katkısı var. Sektörde ilkleri ve yenilikleri gerçekleştirmemiz, bizim lider kuruluş olmamızı sağladı. Dünyanın en büyük kuruluşlarıyla yaptığımız teknolojik anlaşmalar sonucunda, saatte 6 bin adet tabak yıkayabilen makine ürettik. Yılardır hayalini kurduğumuz makineyi üretmenin sevincini yaşıyoruz. Bu ürünü, dünyanın her yerine Türk işçisinin ve emeğinin bir ürünü olarak sunacağız" dedi. 

Basın toplantısının ardından konukları, fabrika gezdirildi. Türkiye'de bir ilki başararak saatte 6 bin tabak yıkayan bulaşık makinesini tanıtan Genel Koordinatör Gürkhan Akdoğan, ekip arkadaşlarıyla bir teknolojik transfer gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bizim amacımız, Türkiye'ye yabancı sermayenin teknoloji transfer etmesidir. Türkiye, yurtdışından aldığı teknoloji transferiyle gelişir. Felsefemiz bu olduğu için böyle bir makinenin transferini gerçekleştirdik. Bu teknolojik transferi de Türk işçisi
ve Türk mühendisi geliştirerek bu hale getirdi. Makine, bir tabağı hijyen kurallarında 60 derece sıcaklıkta yıkayarak ve 80 derecede durulama yaparak bütün mikroorganizmaları ortadan kaldırılacak şekilde yıkıyor" diye konuştu. 

Saatte 6 bin tabak yıkayabilen bulaşık makinesinin liste fiyatının 30 bin Euro olmasına rağmen ilk aşamada 15 bin Euro'dan satılacağını söyleyen Akdoğan, Gürcistan ve İspanya'dan talep geldiğini ve makinenin satışında rekor kıracaklarını ifade etti. Makinenin en büyük özelliği, saatte 6 bin tabağı, üzerinde hiç bir leke bırakmadan temizlemesi ve tabakların durulamadan sonra makine üzerinden alınmaması halinde makinenin kendi kendini durdurması. Tabaklar alındıktan sonra ise makine otomatik olarak tekrar çalışıyor.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 16:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?