7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sabıka kaydı çilesi sona erdi

Bursa Adalet Sarayı'nda sabıka kaydı çilesi sona erdi. Sabah gelenlere öğleden sonra, öğleden sonra gelenlere de ertesi güne sabıka kaydı veren büro, artık bankalar gibi sıra numarası vererek anında hizmet vermeye başladı. 

İş müracaatlarından öğrencilerin yurt girişlerine, ehliyetten dershanelere kadar her alanda istenen rutin evraklardan biri haline gelen adli sicil kaydı çilesi sona erdi. Günde ortalama bin vatandaşın sabıka kaydı için kapılarını aşındırdıkları büro, bugünden itibaren anında hizmet vermeye başladı. Artık vatandaşlar yüzlerce evrakın içinden kendi kaydını bulmaya çalışmaktan ve bugün git yarın gel çilesinden kurtuldu. 

Kimlik fotokopisi ve müracaat dilekçesiyle 3 YTL'lik Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri ve İş yurtları Kurumu adına kesilen makbuzla müracaat eden vatandaşlar şimdi anında kaydını alıyor. Personel, vatandaşları mağdur etmemek için canla başla çalışırken, vatandaşlar ise anında hizmet verilmesinden çok memnun olduklarını ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 13:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜSEYİN AYDIN IP: 85.107.91.xxx Tarih : 27.02.2008 14:40:42

Gerçektende çok güzel bir uygulama olmuş.Emeği geçenlere çok teşekkür ederim.Dün kardeşim gitti sabıka kaydı için 5 dk.da işi bitmiş. Demekki bazı problemler istenirse düzeltilebiliyormuş