8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Şafak vakti uyuşturucu operasyonu

Bursa'da Roman vatandaşların yaşadığı bir sokakta şafak vakti yapılan uyuşturucu operasyonunda 300 adet uyuşturucu hap, 130 gram esrar, 2 ruhsatsız silah, 20 mermi ve kama ele geçirildi. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Bursa'daki uyuşturucu ticaretini yönlendiren Kamberler olarak bilinen Kızyakup Mahallesi'ne narkotik polisi tarafından yapılan "Kiraz" ve "Çekirge" operasyonlarının ardından yaklaşık 150 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, Bursa'daki uyuşturucu tacirlerine büyük bir darbe vurulmuştu. Kızyakup Mahallesi'ndeki uyuşturucu akışının kesilmesinin ardından gelen siparişler ve artan talepler üzerine merkez Osmangazi ilçesine bağlı Vatan Mahallesi Bahar Sokak'ta bazı şahısların uyuşturucu sattığı ve sokak ortasında yapılan uyuşturucu ticaretinin çevredeki esnafı rahatsız ettiği ihbarını alan Bursa polisi, şafak vakti baskın düzenledi. 

Yapılan baskına 11'i bayan 130 polis ve narkotik köpeği katıldı. 13 ayrı evde yapılan aramalarda 26 paket halinde toplam 130 gram esrar, 300 uyuşturucu hap, 2 ruhsatsız silah, 20 mermi ve kama ele geçirilirken, evinde uyuşturucu bulunan Esat C. (39) ile üzerlerinde ruhsatsız silah bulunan Yıldıray C. ve Teğfik C. gözaltına alındı. Sabah uyurken yataklarından kaldırılan çok sayıda şahsın kimlik sorgusunu yapan polis şahıslara göz dağı verdi. Gözaltına alınan şahıslardan Yıldıray C, sorgusunun tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer zanlılar hakkında adli takip kararı alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 12:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?