7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sağlıkçıların yürüyüşünde arbede

Bursa'da, yolu trafiğe kapatıp Kamu Hastane Birlikleri Pilot Yasası'nı protesto etmek için açıklama ve yürüyüş yapmak isteyen sağlıkçılar ile polis arasında arbede çıktı. 

Tophane Parkı önünde toplanan KESK, DİSK ve Bursa Tabip Odası üyeleri, İstanbul ve İzmir'den gelen grup ile buluştu. 29 Kasım'da Ankara'da yapılacak mitinge hareket öncesi açıklama ve yürüyüş yapmak isteyen grup, daha sonra Bursa Devlet Hastanesi önüne yürümek üzere harekete geçti. Çevik kuvvet ekipleri eşliğinde başlayan yürüyüş sırasında polis, yolda ilerlemek isteyen kalabalığı kaldırımda yürümeleri konusunda uyardı. Grup ikazlara uymayınca eylemciler ve güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.
 
Sloganlar eşliğinde Devlet Hastanesi önüne gelen yaklaşık 100 kişi, burada açıklama için toplandı. Grup adına açıklama yapan SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, yaşanan krizin sağlık sektörünü de derinden etkilediğini ve çalışanların haklarının verilmesi gerektiğini belirtti. Genel sağlık programının tahribata yol açtığını savunan Yorgun, "Aceleyle Meclis gündemine getirilen Kamu Hastane Birlikleri Pilot Yasası ile tüm kamu hastaneleri piyasaya terk edilecek. Krizi fırsata çevirmek isteyenler sağlık hakkından vazgeçeceğimizi zannediyorlarsa yanılıyor. Sağlık hakkımızdan, insanca yaşama hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kalabalık, daha sonra otobüslere binerek önce Eskişehir'e, daha sonra Ankara'ya hareket etmek üzere Bursa'dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 15:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?