7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sağlıklı meyve yetiştirenlere sertifika

Bursa Tarım İl Müdürlüğü tarafından sürdürülen entegre mücadele projesi kapsamında Bursa'daki şeftali ve zeytin üreticilerine sertifika verildi. 

Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Koçkaya, proje ile sağlıklı olarak üretilen ürünlerin belgelendirildiğini belirtti. Koçkaya, tüketicilerin sağlıklı ve kaliteli ürünleri tercih edeceğini ifade ederek, "Zararlarla mücadele ederek ürün almak kolay değil. Ülkede nüfusun artmasıyla birlikte daha fazla gıdaya ihtiyaç duyuldu. 

Bundan dolayı birim alandan daha fazla sebze ve meyve almak zorunda kaldık. Ancak kullanılan bilinçsiz kimyasallar sebebiyle daha fazla gıda alınmasına rağmen, sebze ve meyvelerin tadında bir değişme oldu. Tatsız meyve ve sebzeler tüketiciyi olumsuz etkiledi. Onun için yerinde ve zamanında kullanılan ilaç hem üretici hem tüketici açısından daha iyidir. Toplum için sağlıklı gıda üretmek, bütün çiftçilerimizin boynunun borcudur" şeklinde konuştu. 

Konuşmanın ardından Koçkaya, entegre mücadele ile tarım yapan çiftçilere sertifikalarını verdi. Entegre mücadele ile ilaç kalıntısı bulunmayan ürünlerin tüketiciye ulaştırılması ve doğal çevrenin korunması amaçlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?