8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Şahin: Ateşten gömleğe talibim

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 29 Mart seçimlerinde hedeflerinin anketlerde çıkan yüzde 65 oranını yükseltmek olduğunu belirterek, yeni dönemde de ateşten gömleği giymeye ve Bursa'nın hizmetkarlığını sürdürmeye talip olduğunu söyledi. 

AK Parti'nin 7 merkez ilçe teşkilatının gençlik ve kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyelerinin tam kadro katıldığı toplantıda konuşan Başkan Hikmet Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti iktidarı ile Türkiye'nin makus talihini değiştirdiğini, ekonominin sağlam temeller üzerine oturmasından dolayı şu anda yaşanan ithal krizin de en kısa zamanda aşılacağına inandığını söyledi. Türkiye'de AK kadroların yönettiği illerde yapılan hizmetlere dikkat çeken Şahin, bu süreçte Bursa'nın da çehresinin değiştiğini, devrim niteliğinde yatırımlarla 'mega köy' imajından kurtulduğunu ifade ederek, "5 yıl önceki Bursa ile 5 yıl sonraki Bursa arasında çok ciddi farklar var. Geçtiğimiz 5 yılda Bursa'yı dürüst ve erdemli bir hizmet anlayışı ile idare etmeye çalıştık. Biz herkesin belediyesi ve başkanıyız. Halkı verdiği ya da vermediği oydan dolayı cezalandıramayız. Bursa halkı bu hizmetlerin devamını istiyor. Bunu sürdürmek boynumuzun borcudur" diye konuştu. 

Bursa halkına hizmet için ateşten gömlek giydiğini, zaman zaman kan kustuğunu ama sıkıntıları hep içine attığını, içinden ağladığını ancak dışarıya karşı güler yüzünü gösterdiğini dile getirerek, belediye başkanlığında yaşadığı sıkıntıları hizmet aşkıyla unuttuğunu vurgulayan Şahin, "15 yıl boyunca halkımızın ve teşkilatımızın desteği ile hizmet ettim. Şimdi yine ateşten gömleği giymeye talibim ve giymeye de devam edeceğim. Aynı heyecan aynı hizmet sevdasıyla bu halkın karşısına çıkıyorum, çıkacağım. Son yapılan ankette, oyumuz yüzde 65'e çıktı. Bu rakam Bursa'nın bize gösterdiği teveccühtür. Biz büyük bir aileyiz. Aynı yolda yürüyen, gönlü ve beyni halka hizmet götürme sevdasıyla meşgul olan yürekli, cesaretli mertler topluluğuyuz. Ben inanıyorum ki halkın güvenini alan bir başkan olarak teşkilatımızın da güvenini alacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 

AK Parti'nin hizmetini hazmedemeyenlerin olduğunu dile getiren Şahin, "Bu millet AK Parti'yi 2002'de, 2004'te ve 2007'de kucakladı. Mart'ta seçimler var. O zaman da gerekeni yapacağız ve halkımız bizi kucaklayacaktır. Çünkü hizmetin adresi AK Parti'dir. Bu millet yıllardır konuşanlarla, çalışanları ayıracak iradeye sahiptir. Önümüzde bir seçim daha var. 4 ay gibi kısa bir zaman kaldı. Son aylarda bir kısım medya ve siyasi çevrelerden AK Parti'ye karşı linç girişimi kampanyası yürütülmekte. İktidar bir yandan hizmet bir yandan da eleştiri oklarının hedefidir. Maksat ise AK Parti'nin belediye seçimlerinde kaybetmesi hem de iddialı yerlerin kaybedilmesidir. Ama ben inanıyorum ki bu aziz millet nasıl zamanında bu oyunları engellediyse yine aynı cevabı alacaklardır. Bu oyunları oynamaya çalışanların toslayacağı yer bu milletin bağrıdır. Bizim yapmamız gereken ise halkımıza hükümetimizin yerel yönetimlerimizin yaptıklarını en iyi şekilde anlatmak, yıllardır yapılamayanların gerçekleştiğini hatırlatmak" şeklinde konuştu. 

"HEDEFİMİZ YÜZDE 60 VE ÜZERİ" 

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Şahin, Bursa'da yapılan son anketin yüzde 65 çıktığına dikkat çekerek, "Bugün anketlerde Bursa'daki oy oranımız yüzde 65'tir. Biz, bize inanan milletimize sahip çıkmak için birlik ve beraberliği sağlamış olmalıyız. Ama koltuk hırsları, kendi çıkarlarımıza kapılırsak, günü birlik şahsi bakımdan karlı çıkmış olabiliriz. Ancak yakın gelecekte milletimize en büyük kötülüğü yaptığımızı görmüş oluruz" dedi. 

AK Parti'nin 7 merkez ilçenin kadın ve gençlik kolları üyeleri, Başkan Şahin'in konuşmasını ayakta alkışlarken, bazı partililerin duygulandıkları ve gözerinin dolduğu görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 22:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?