7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Şahin tecrübelerini İstanbul'da anlattı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yerel yönetimlerdeki tecrübelerini ve 5 yılda kentte yaşanan değişim ve gelişimi Siyaset Akademisi'nde İstanbul'un Anadolu yakasındaki kursiyerlerle paylaştı. 

Kentleri yeniden imar etmek için birçok yatırımı ardı ardına hayata geçirdiklerini anlatan Şahin, tamamlanan hizmetlerin verdiği hazzın kelimelerle ifade edilemeyeceğini belirtti. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Maltepe Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, bir ülkenin kalkınmasının, şehirlerin kalkınmasına bağlı olduğunu söyledi. Türkiye'nin son yıllarda kalkınmasındaki itici gücünün yerel yönetimler olduğuna işaret eden Başkan Şahin, 2004 yılının ise Bursa'da yerel kalkınma hamlesinin başladığı yıl olduğunu ifade etti. Bursa'nın ulusal ve uluslararası alanda daha itibarlı bir kent olması hedefi ile çalıştıklarını dile getiren Başkan Şahin, bu yolda siyaseti hizmet aracı olarak kullanarak, şehirleri yeniden inşa hareketi başlattıklarını kaydetti. 

"Marka kent Bursa" hedefinden hareketle, göreve gelmeden önce seçim beyannamesinden verilen tüm sözlerine yerine getirildiğine işaret eden Şahin, tespit edilen ulaşımdan çevreye, altyapıdan, kentsel dönüşüme kadar tüm eksiklerin bir bir giderildiğini ifade ederek "Seçildiğimiz gün kolları sıvadık ve çalışmaya başladık. Hiçbir zaman koltuk belediyeciliği yapmadık. Eğer yapsaydık, bugün halkın karşısına alnımız ak, başımız dik çıkamazdık" dedi. 

Hizmete yönelik atılan adımların kentin geleceğine hitap etmesi gerektiğine dikkati çeken Başkan Şahin, bu hizmet kervanın zorlu yollardan da geçtiğini belirtti. Başta ulaşım olmak üzere birçok çalışmada, tepki ve itirazlarla karşılaştıklarını anlatan Başkan Şahin, "İki nokta insanı hayatta geri bırakır kararsızlık ve cesarettir. Bu işler kararlılık, cesaret ve yürekle yapılacak işlerdir. Her çalışmada, itirazlar ve tepkilerle karşılaşırsınız. Ancak biz öncelikle ulaşım yatırımlarına başlarken, kararlı,
cesur ve yürekli olduk. Bugün en çok teşekkür edilen hizmetimiz ulaşım yatırımlarımızdır" şeklinde konuştu. 


"HİZMETLERİMİZİN VERDİĞİ HAZ KELİMELERLE ANLATILMAZ" 

Başkan Şahin, belediyecilik hayatında 15 yıllık tecrübesinin olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:
"Bütçeler kuruyoruz, projeler hazırlıyoruz, yatırım yapıyoruz. Yıllardır halkın hayatını kolaylaştıracak, kentteki yaşam konforunu artıracak hizmetleri sunuyoruz. Tüm bunları yaparken tek kazancımız mutluluğumuz. Çünkü hizmet bizim için manevi hazdır. Yatırım tamamlanıp karşısına geçtiğinizde hizmetin verdiği haz kelimelerle anlatılamaz." 

Gelecek dönemdeki hizmet rotasını da çizdiklerini anlatan Başkan Şahin, yeni projelerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini söyledi. Bunlardan bir tanesinin teleferik projesi olduğunu bildiren Başkan Şahin, yaklaşık 50 yıllık sistemin yenileneceğini ve hattın Sarıalan'dan oteller bölgesine kadar uzatılacağını kaydetti. Alpler'deki teleferik taşıma teknolojisi örnek alınarak oluşturulacak sistem sayesinde hiç kimsenin sıra beklemeyeceğini belirten Şahin, 2 dakikada bir gelen 4 ve 8 kişilik kabinlerle herkesin kayak merkezinin tadını çıkaracağını dile getirdi. Şahin, mevcut teleferiğin en ufak bir rüzgarda çalışmadığını, yeni sistemde saat 80-90 km hızda bile seferlerin yapılabileceğine dikkat çekti. Şahin, Bursa'nın çarpık yapılaşmasını gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm projeleri ile güzelleştirdiklerini, yeni dönemde bu konuya daha çok önem vereceklerini dile getirdi. Kent için önemli bir projenin de Hanlar Bölgesi'nin gün ışığına çıkarılması olduğunu ifade eden Şahin, yaklaşık 200 milyon YTL'lik proje ile Zafer Plaza'dan Ulucami'ye kadar olan bölgedeki binaların kaldırılarak gölgede kalmış hanların ortaya çıkarılacağının altını çizdi. Bu ve birçok yeni projenin 2009-2014 projeksiyonundaki yerini aldığını bildirdi.
Başkan Şahin, AK Parti'nin Siyaset Akademisi'ne katılan kursiyerleri de aldıkları eğitimlerden dolayı kutlayarak, siyaseti eğitimle aynı potada eriterek yapmaya gayret gösteren nitelikli kişilerin siyasetteki yerini muhakkak alacağını söyledi. 

AK kadroların her zaman heyecanlı ve bilgili mensuplarını bünyesinde barındırmaya özen gösterdiğine dikkati çeken Başkan Şahin, kursiyerlerden her birini geleceğin belediye başkanları ve meclis üyeleri olarak gördüğünü sözlerine ekledi. 

Kursiyerler arasında yer alan Bursa'da iş yapan işadamı Nevzat Kalaycı,"Bursa'da 15 yıldır iş yapıyorum. Bursa başkanımızın anlattığından da güzel hale geldi. Her halde bütün icraatlarını anlatsaydı sabaha kadar buradan çıkamazdık" diyerek, Başkan Şahin'i tebrik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 14:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?