7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sahte altınla kuyumcuyu dolandırdı

Bursa'da resmi kıyafetli sahte üsteğmen, sahte altında bir kuyumcuyu dolandırdı. 

Edinilen bilgiye göre, geçen hafta, Erikli Mahallesi, Erikli Caddesi üzerindeki bir kuyumcu dükkanında meydana gelen olayda, üsteğmen kıyafetli bir kişi yanında siyah güneş gözlüğü takan bir bayanla birlikte dükkana girdi. Ellerindeki sahte bin 400 YTL değerindeki altını bozdurmak isteyen çift, karşılığında 39 gramlık 2 altın bilezik ve 75 YTL nakit alarak kayıplara karıştı. Altını hurdaya gönderen kuyumcu Cahit K. (30) yapılan incelemede setin sahte olduğunu öğrenince soluğu karakolda aldı. 

Öte yandan, dün öğle saatlerinde Koğukçınar Mahallesi'ndeki Fehmi Artuk'a ait kuyumcuya gelen sahte üst teğmen ve yanındaki sarışın bayan arkadaşı sahte Trabzon modeli bileziği kuyumcuya verip karşılığında Adana burması bilezik ile 15 YTL para alarak iş yerinden ayrıldı. Bileziğin sahte olduğunu farkeden kuyumcu Fehmi Artuk polisi arayarak haber verdi. 

Dolandırıldığını ifade eden kuyumcu, resmi kıyafetli üsteğmenin belinde silah olduğu için şüphelenmediğini söyledi. Ekipler olayla alakalı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 09:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?