7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sahte Extacy operasyonu

Bursa'da, ellerindeki kokain bitince veterinerlerin hayvanlarda kullandığı uyuşturucu hapları Extacy diye bağımlılara satmak istedikleri iddia edilen 3 kişi yakalandı. 

Polisin "Meydan" adını verdiği operasyonda bir kişinin de arandığı bildirildi. 

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, "uyuşturucu bulundurmak ve satmak" suçlarından kaydı bulunan iki kişi hakkında teknik takip başlatan narkotik polisi, zanlıları suç üstünde yakalamak için soruşturma başlattı. Şüphelilerden Mehmet Ali E.'nin (22) İstanbul Beyoğlu'ndan temin ettiği kokaini Salih K. (35) aracılığıyla şehir merkezindeki Heykel ve Nalbantoğlu'nda sattığı belirlendi. Ayrıca Mehmet Ali E.'nin uyuşturucu temini için şehir dışına çıktığında yerini hemşehrisi olduğu için bıraktığı Nurettin Ö.'nün (23) müşterilerle irtibat kurarak yönlendirme yaptığı tespit edildi. 

Şahısları yüklü miktarda kokainle suçüstü yakalamayı planlayan narkotik polisi, teknik takip altında bulunan zanlılardan Salih K.'nin veterinerlikte çalışan bir arkadaşını telefonla arayarak, "Sizde hayvanlarda kullanılan uyuşturucu haplardan var mı? Bunları insanlara yutturacağım" demesi üzerine, ekipler Meydan adını verdikleri operasyonu başlattı. "Uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak" suçlarından kaydı bulunan Mehmet Ali E. ile Salih K., Yavuzselim Mahallesi'nde kokain satarken suçüstü yakalandı. 

Şüphelilerin üzerinde 4 gram kokain ele geçirildi. Diğer zanlı Nurettin Ö.'yü de bir gün sonra gözaltına alın polis, olayla alakalı olarak Nurettin Ö.'nün amcasının oğlu Y.Ö.'nün de arandığını bildirdi. 

Zanlılar, "iştirak halinde ruhsatsız olarak uyuşturucu ve uyarıcı kokain ticareti yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?