7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sahte maliyecilere dikkat

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, mükelleflere maliye adına dergi ve kitap satıldığı hakkında şikayetler aldıklarını belirterek, bu gibi durumlarda kendilerine ve emniyete başvurulmasını istedi. 

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam ve grup müdürleri, Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Mesut Topcu'yu makamında ziyaret etti. Odanın yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan İbrahim Saydam, kurumsal devamlılığın önemli olduğunu vurgulayarak, iki kurum arasındaki ilişkiyi üst düzeye çıkaracaklarını belirtti. Yeni yönetim kurulunu tebrik eden Saydam, "Mükelleflere, maliye adına dergi ve kitapların zorla satıldığı konusunda şikayetler alıyoruz. Başkanlığımızın herhangi bir dergi ve kitap satışı söz konusu değil. Böyle bir durumla karşılaşan mükelleflerimizin, Vergi Daire Başkanlığına ve emniyet müdürlüğüne başvurmasını rica ediyoruz. Öte yandan oda ile birlikte ortak çalışmalarımız bundan sonra da olacak" dedi. 

BSMMMO Başkanı Mesut Topcu ise iki kurumun iç içe çalışmak zorunda olduğunu dile getirerek, "Yürütülen çalışmaların devamlılığını sağlamalıyız. Hatta bunlara yenilerini de eklemeliyiz. Mükellef hakları platformu için çalışmalarımız sürüyor. Birçok kurumun desteğini aldık. Sivil toplum kuruluşlarıyla bu konuda görüşmelerimiz de sürüyor. Platformu oluşturmayı başarırsak, Türkiye'ye örnek bir çalışma olur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 13:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?