7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sahte TEDAŞ görevlisi yakalandı

Bursa'da kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak kaçak elektrik kullanan evlerden para topladıkları iddia edilen 3 zanlıdan 1'i yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde Şükrü Y.'ye ait eve giren 3 zanlı, 2. katta bulunan elektrik panosunu söktü. Ayaklarına galoş takarak ev sahibinin yanına giden 3 zanlı, kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıttı. Zanlılar Şükrü Y.'nin kaçak elektrik kullandığı iddia ederek para istedi. Şükrü Y.'nin oyuncak telsizden şüphelenmesi üzerine 3 zanlı koşarak olay yerinden kaçmak istedi. Ev sahibinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, zanlılardan
A.N.S.'yi (42) yakaladı. Zanlılardan Y.Ö. ve M.İ. ise kaçarak izini kaybettirdi. Gözaltına alınan zanlının 'dolandırıcılık' suçundan kaydı bulunduğu öğrenilirken, İstanbul polisi tarafından da arandığı ortaya çıktı. A.N.S.'nin çantasında yapılan aramada ise pense, kontrol kalemi, tornavida, lehim ve bir elektrik dağıtım şirketine ait tutanaklar ele geçirildi. Zanlıların gerçekçi olabilmek için yanlarında oyuncak telsiz taşıdıkları ve cep telefonlarına yükledikleri telsiz melodisini dolandıracakları şahısların yanında çaldırdıkları kaydedildi. Şahısların sahte TEDAŞ görevlisi kartı taşıdığı açıklandı. Zanlıların kaçak elektrik kullanan evlere giderek para talep ettiklerini öğrenilirken, 5 ayrı evden 15 bin YTL aldıkları iddia edildi. 

Gözaltına alınan A.N.S. sorgulamasının ardından mahkemeye sevk edilirken, kaçan zanlıların yakalanması için polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 12:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yücel balcı IP: 88.245.245.xxx Tarih : 8.02.2008 18:47:56

vay hayinler vay tedaş görevlilerini de işlerinde zora sokuyorlar bunlar umarım iceride akıllanırlar