8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Saitabatlı kadınlara diksiyon dersi

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’na (BUSMEK) katılan Saitabatlı kadınlar, aldıkları diksiyon eğitimiyle Türkçe’yi daha doğru kullanmaya başladıklarını belirterek, vatandaşları Busmek kurslarına davet etti.

Bursa’nın halk üniversitesi haline gelen Busmek, bu dönem Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği üyelerini ağırlıyor. Merinos’taki kurs merkezinde diksiyon eğitimleri Saitabatlı kadınlar, Türkçe’yi daha doğru konuşmak ve kendilerini geliştirmek amacıyla kursa başladıklarını ifade ediyor.

Dernek kurarak köylerinde gerçekleştirdikleri projelerle dayanışmanın en güzel örneğini sergileyen kadınlar, birlik ve beraberliklerini kursta da gösteriyor.
Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Sermin Cakalıoğlu, doğru iletişim kurmayı ve doğru konuşmayı öğrenmek hedefiyle kursa geldiklerini belirtti.

Cakalıoğlu, “Birbirimizle çok daha güzel konuşmayı ve hatalarımızı görüp birbirimizi eleştirerek yanlışlarımızı düzeltmeyi istedik. Diksiyon kursu, çok faydalı oldu. Toplumun ancak yüzde 10’u Türkçe’yi doğru kullanabiliyor. Biz de kursa katıldıktan sonra eksiklerimizi, hatalarımızı gördük. Busmek kurslarıyla bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Cakalıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyelerini de vatandaşları bu tür kurslara yönlendirmeye çağırdı. Diksiyon kursu eğitmeni Neslihan Mollaoğlu ise Saitabat Köyü kadınlarının tek başlarına ayakta durmalarının yanı sıra kursa hep birlikte gelerek bir bütün olmanın bilincini yaşadıklarını söyledi.

Öğrencilerinden çok memnun olduğunu belirten Mollaoğlu, “Saitabatlı kadınlar, çok değerliler. Birlikte hareket etmeleri çok önemli. Bu davranışla bir anne, bir eş ve örnek bir Türk kadını olduklarını gösteriyorlar. Kursta öğrendiklerini kısa sürede pratiğe döküyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 14:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?