7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Saltanat Kapı'nın gönüllü bekçileri

Bursa'da tarihi surların en ihtişamlı girişi olan Saltanat Kapı'da, Osmangazi Belediyesi çalışanları haftanın 3 günü gönüllülük esası ile nöbet tutuyor.

Osmangazi Belediyesi'nin 1855 depreminden sonra restore edilen ancak 1940'larda yeniden yıkılan tarihi Saltanat Kapısı'nı 2005 yılında rekonstrüksiyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırması ile Bursa Surları'nın en ihtişamlı girişi Tophane'de oluştu.

Bursa Mehter Takımı'nın yaz mevsiminde Cumartesi günleri saat 18.00'da geleneksel olarak konser vermeye başladığı Saltanat Kapı'da, Osmangazi Belediyesi çalışanları da gönüllülük esası ile özel kıyafetler ile nöbet tutmaya başladı. Tarihi Bursa'nın giriş kapısı olarak da değerlendirilen Saltanat Kapı'da Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 20'şer dakika dönüşümlü olarak 4 kişi 2 saat nöbet tutuyor.

Osmangazi Belediyesi'nin her servisinden katılımın olduğu gönüllüler, ayrıca tarihi fona uygun olması için kaytan bıyıkta bırakarak Osmanlı'yı hatırlatıyor. Bellerinde el işi hançerleri, sancak ve tuğları ile şehre misafir olarak gelenlerinde ilgisini çeken gönüllü belediye tarih nöbetçileri, vatandaşlarla birlikte bol bol poz verirken de asil duruşlarını muhafaza ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 15:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?