7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sanayicilerden Altepe'ye övgü

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi sanayicileriyle bir araya geldi. 

Osmangazi’de yaptığı çalışmalarını ve hedeflerini anlatan Başkan Altepe, sanayicilerin belediyeden taleplerini de dinledi. Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir’in de katıldığı toplantının ilk konuşmasını, DOSAB Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Parlamış yaptı. Ekonomiyle ilgili son verileri iş adamlarıyla paylaşan Parlamış, “Ekonomiğinin gereği olan düzenlemeler yapıldığında Türkiye çok ciddi bir sıçrama yapar” dedi. 

Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Bursa’daki sanayi yükünün önemli bir bölümünün Osmangazi’de olduğunu hatırlattı. Sanayicilerin, hem kentin hem de ülkenin lokomotifi olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Sanayicimiz, oldukça kutsal bir iş yapmaktadır. Ham bir malı alıp onu ürüne dönüştürmenin ve pazarlamak için yöntemler geliştirmenin zorluğu ortadadır. Ancak toplumun ve kentin gelişmişlik yönündeki dinamiği de siz değerli sanayicilerdir. Ne kadar zor bir iş yaptığınızın bilincindeyiz.” dedi. 

Altepe, Osmangazi’de artık sanayie ayrılacak bir metrekare boş alan kalmadığını da dile getirdi. Osmangazi Belediyesi olarak çalışmalarını anlatan Altepe, Kamberler ve Doğanbey gibi kentsel dönüşüm projelerinden bahsederek, “Kamberler’in yeşil alan olması son 25-30 yılın hayalidir. Ama gerçekleştirmek bize nasip oldu. Kamberler’in modern bir meydan haline gelmesiyle birlikte Bursa’nın kalbi olan çarşı bölgesi de gelişecek” diye konuştu. 

Altepe daha sonra, Doğanbey, Tabakhaneler dönüşüm projeleri ve halin taşınmasıyla ilgili çalışmaları anlattı. Altepe, “Tarihi başkent durumundaki Bursa'mız ne yazık ki bu kimliğini öne çıkaramamıştı. Ama artık Bursa eski kimliğine ve eski havasına kavuşuyor. Yurt dışından ya da şehir dışından gelen misafirlerinizi götürebileceğiniz onlarca tarihi mekan oluştu. Önümüzdeki bir yıl sonra bambaşka bir Bursa göreceksiniz” dedi. 

Başkan Altepe konuşmasının ardından sanayicilerin sorularını cevapladı. Sanayiciler, Osmangazi’de yaşanan değişimi gördüklerini ve takdirle karşıladıklarını bildirdi. 

Parlamış, Altepe’ye çalışmalarından plaket sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 18:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?