8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Sandal kiralayan 6 çocuk denize düştü

Bursa'nın Gemlik ilçesi Kumsaz sahillerinde sandal kiralayarak denize açılan 6 çocuk, sandalın devrilmesi sonucu denize düştü. Çocukların denize düştüğünü gören vatandaşlar 5 kişiyi kurtarırken, bir çocuğa ulaşılamadı. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Panayır Mahallesi'nden yüzmek için Kumsaz sahillerine giden 10 kişilik grup, İlhami Y.'den fiber sandal kiraladı. Daha sonra 6 arkadaş sandalla denizde açıldı. Bilinmeyen bir sebepten devrilen sandalın üzerindeki 6 kişi denize düştü. Çocukların suda çırpındığını gören vatandaşlar, 5 kişiyi kurtararak sahile çıkardı. Doktor Ayten Bozkaya İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Muhammed Mızrak'a (15) ulaşılamazken, durumu ağır olan Mustafa ve Kemal Hastürk, Gemlik Sahil Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik helikopteri, sahil güvenlik botu, Bursa Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri ile dalgıçların saatlerce yaptığı aramada Muhammed'in cesedine ve tekneye ulaşılamadı. Kaybolan çocuğun olay yerine gelen yakınları sinir krizleri geçirirken, jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. 

Öte yandan daha önce de izinsiz olarak çalıştığı ve tekne kiraladığı için hakkında işlem yapılan ve son olayda da tekneyi kiraladığı öne sürülen İlhami Y., jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, arama çalışmalarına devam ediliyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 10:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?