8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Saniye saniye uyuşturucu operasyonu

Bursa'da polisin gerçekleştirdiği operasyonda marul ve kelem ile kamufle edilmiş 9 kilo 600 gram esrar ele geçirildi. Saniye saniye kaydedilen operasyonda ele geçirilen esrarın kamuflesi polisi bile şaşırttı.

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Yıldırım Mahallesi Kartal Sokak'ta ikamet eden Kemal K. (52) ve kızı Arzu K.'yi (32) 2 ay boyunca takibe aldı.

Baba-kızın İstanbul'dan yola çıktığı bilgisine ulaşan polis, Gemlik ilçesinde şahısların bindiği otobüsü izlemeye başladı.

Polisin takibinden habersiz Bursa'nın girişinde otobüsten inen baba ve kızı, ticari bir taksiye bindi. Narkotik polisinin 3 araçla yakın takibe aldığı ticari taksiden Beyazıt Mahallesi girişinde inmek isteyen baba ve kızı ile esrarı İstanbul'dan gönderen Şehmuz D. gözaltına alındı.

9 paket halinde bulunan esrar bir çantanın içinden çıkarken, şahısların esrarın kokmaması için değişik bir yönteme başvurdukları fark edildi. Babanın, kızı ve torunu ile seyahat ederek aile görüntüsü vermeye çalıştığı ileri sürülürken, zanlıların esrarı poşetlemeden önce marul, kelem ve maydanoz kullandıkları görüldü. Polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen operasyonda, şebekenin ele başı olduğu iddia edilen Şehmuz A'nın, aralarında para yüzünden problem bulunan Mahmut D. ile görüşmeye gelmesi üzerine yakalandığı bildirildi.

Esrarı İstanbul'dan Bursa'ya gönderen Şehmuz A., esrarı Bursa'da torbacı tabir edilen şahıslara kilo ile sattığı tespit edilen Mahmut D. ve bu şahıslara kuryelik yaptığı öğrenilen Kemal K. ile 6 yaşında bir çocuk annesi kızı Arzu K., emniyetteki sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Emniyet çıkışında gazetecileri karşısında gören Arzu K. gözyaşlarına boğularak şahıslardan Mahmut D.'nin kurbanı olduklarını öne sürdü. Zanlılar, "uyuşturucu ticareti yapmak ve suça aracılık etmek" iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 15:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?