7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Satranca ilgi artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 yıl önce ilk öğretim okularında seçmeli ders haline getirilen satranca ilgi gün geçtikçe artıyor.

Özellikle 7-12 yaş grubunun büyük ilgi gösterdiği ve okullarda seçmeli ders haline gelen satranç oyununa talep her geçen gün artıyor. Öğrencilerin yüzde 70'inin oyunu seçmeli ders olarak seçtiklerini ve bu oranın her geçen yıl arttığını söyleyen Türkiye Satranç Federasyonu Bursa il Temsilcisi Özgür Özbostanlar, "Satrancın genç nesillere daha iyi verilmesi amacıyla 'antrenörlük' belgesi veriyoruz. Bursa, İstanbul'dan sonra en fazla antrenörlük belgesi veren ikinci şehir. Satrancın okullara girmesiyle birlikte bu oyuna ilgi büyüdü" dedi.

Satranç oyununu bazı ailelerin kumar gibi algıladığını ve çocuklarını bu oyundan uzak tuttuklarını belirten Özbostanlar, satrancın insanların zekasını geliştirerek çocuklara matematik derslerinde yardımcı olduğunu belirtti. Sponsor firmaların satranç yarışmaları için destek olmaları gerektiğini ve böylelikle oyunun daha ilgi çekici hale geleceğini belirten Özbostanlar, "Bursa'da bin 400 satranç lisanslı oyuncumuz var. Satranç çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutan ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekleri bir zeka oyunu. Satranç oynayan biri yapacağı hamleyi bildiği için, atacağı adımı ona göre hesaplar. Oyundan öğrendiklerini normal hayatta pozitife çevirebilir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 12:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?