8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Şaypa'dan yeni mağazalar

Şaypa Marketler Zinciri, Orhangazi ve İnegöl ilçelerinde birer mağaza açıyor.

Büyüme stratejisinden taviz vermeyen Şaypa Marketler Zinciri, 30. mağazasını haftasonunda Orhangazi’de, 31. mağazasını da 29 Kasım’da İnegöl’de hizmete açacak. Şaypa, iki yeni mağazasıyla 100 kişiye istihdam sağlayarak çalışan sayısını da artıracak.

Perakende sektörünün güçlü kuruluşlarından Şaypa Marketler Zinciri , yatırımlarını Bursa’da yapmasına rağmen sektörde Türkiye’nin devleri arasında dikkat çekiyor.

1996 yılında 400 milyon YTL’lik sermaye ve 280 metrekarelik bir mağaza ile Bursa’da perakende sektörüne adım atan Şaypa, geçen 13 yılda mağaza sayısını 29’a, satış alanını da 20 bin metrekarenin üzerine çıkartırken, 13 yıl önce 10 olan çalışan sayısında hızla yükselerek bin 200 kişiye ulaştı. Bursa’da perakende sektörünün yüzde 60 gibi önemli bir kısmını elinde bulunduran Şaypa’nın, yerel şirket olmasına rağmen ekonomi dergileri tarafından sürekli yükselen bir grafikle zirveye oynadığı gösteriliyor.

Şaypa’nın aile şirketi olduğunu, şirketin bugünlere gelmesinde geçmişte toptan gıda ticaretinde edinilen tecrübelerin ve aile fertlerinin yaptığı fedakarlıkların büyük rolü olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Şaylı, 80 yıllık ticari deneyimle birlikte koşulsuz müşteri memnuniyetini ilke edinen hizmet verme anlayışı ile bugünlere geldiklerini söyledi.

Şaylı, “Perakende sektörüne girdikten 13 yıl sonra sektörün lider kuruluşu olduk. Bizim içinde bulunulan zamanın şartlarına göre hareket etme gibi bir tavrımız var. Dinamizmi ve yeniliği sürekli kılmak adına gerçekleştirilen kampanyalarımız, promosyonlarımız ve indirimlerimizin yanı sıra geliştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle de sektöre öncülük yapıyoruz. Nihai amacımız sektörde her konuda en önde olmak ve müşterimizin memnuniyetini, bağlılığını sağlamlaştırmak” şeklinde konuştu.

2008 yılını 31 mağaza ile tamamlayarak Bursa’daki yatırımları çevre ilçelere taşımayı hedeflediklerini anlatan Hıdır Şaylı, yerel marketler zinciri olmalarına rağmen ciroları ve fiyatları ile yabancı firmaların önünde yer aldıklarını ifade etti. Şaylı, “Vergimizi Bursa’ya veriyoruz, kazandığımızı Bursa’ya yatırıyoruz. Hedefimiz yeni yatırımlar yapmak ve istihdam oluşturmak. Perakende sektöründe önce bölgesel, ardından da ulusal marka olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Şu an 29 mağaza ile Bursa’da faaliyetlerini sürdürdüklerini tekrar eden Şaylı, 22 Kasım Cumartesi günü, Orhangazi’de mağaza açacaklarını söyledi. Bursa’nın yerel markası olarak şehir merkezinin dışında ilçelerde de faaliyet göstermek istediklerini anlatan Şaylı, “Mağazamızdaki çalışmalar şu an son aşamada. Bize mağaza açma talebi vatandaşlardan geldi. Bizim için vatandaşın talebi her şeyin önünde gelir. Bu anlamda açacağımız yeni mağazamızla, Orhangazililer’in talebini yerine getirmiş olacağız, tüm halkımızı açılışımıza davet ediyoruz” dedi. Şaypa, olarak yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini kaydeden Şaylı, Orhangazililer’i de kalite ve ucuzlukla tanıştıracaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 11:45:37
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 11:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?