7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Seda'nın azmi herkese örnek olsun

Ankara’da geçirdiği kaza sonucu 2 yaşında felç olan 22 yaşındaki Seda Saraçoğlu, Uludağ Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Seda’yı tekerlekli sandalyeye bağlayan kaza, 20 yıl önce, Ankara GATA’da görevli babası Albay Enver Saraçoğlu ve ev hanımı olan Gülsen’le gittikleri geziden dönüşte meydana geldi. Anne ve babasının yaralandığı kazada, Seda, geçirdiği omurilik felci sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm kaldı.

Okullar kabul etmedi

Kızına askeri hastanede fizik tedavisi yaptırmak isteyen babası, önce Erzurum’a daha sonra Bursa’ya tayin oldu. İlkokulu Bursa’da bitiren Seda, lise eğitimi sırasında kendisini kabul edecek okul bulamadı. Başvurduğu özel okulların dahi, engeli nedeniyle güçlük çıkardığı Seda Saraçoğlu, sonunda Cumhuriyet Lisesi’ne kayıt yaptırdı. Okulunu başarıyla bitiren Seda, Uludağ Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektronik Bölümü’nü kazandı. Ailesinin desteğiyle okulda büyük başarı gösteren Seda, dekanlık tarafından Erasmus programı kapsamında İtalya’ya gönderilip Trieste Üniversitesi’nde eğitim alan öğrenciler arasında yerini aldı. Azmiyle engelini yenen Saraçoğlu, okulundan başarıyla mezun oldu.

Önemli olan insanlık

Fethiye Kültür Merkezi’ndeki diploma törenine ailesiyle gelen Seda Saraçoğlu, belgesini tekerlekli sandalye ile çıktığı sahnede Dekanı Prof. Dr. Sedat Ülkü’nün elinden çiçeklerle alırken dakikalarca ayakta alkışlandı. Azmi sayesinde engelleri yendiğini belirten Seda Saraçoğlu, dugyularını şöyle özetledi: "Kayıt dönemlerinde başvurduğumuz bazı okul yöneticileri engelimden dolayı beni kabul etmek istemedi. Çok zoruma gidiyordu. Engelli olmaktan çok karşılaştığım engeller beni üzdü. Şimdi elektronik mühendisi oldum. Onlara sesleniyorum; Kimin ne zaman engelli olacağı belli olmaz. Önemli olan insanlık." dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 09:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?