7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Şehidin ismi çeşmede yaşayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Samet Akdeniz adına yaptırılan çeşme açıldı.

Tunceli'de teröristlerce uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Er Samet Akdeniz'in adı ailesinin yaşadığı mahalleye yaptırılan çeşmeyle yaşatılacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Selimiye Mahallesi'nde Kırmızı Kahve'nin yanında yaptırılan çeşme açılışına şehit Samet Akdeniz'in babası Salim Akdeniz, annesi Gülçin Akdeniz ile kardeşleri ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, törende yaptığı konuşmada, Şehit Samet Akdeniz'in Temmuz ayında teröre kurban verildiğini söyleyerek, şehidin ailesine ve yakınlarına sabır diledi.

Akdeniz'in vatanı için canını verdiğini kaydeden Başkan Şahin, "Samet, vatanının bölünmez bütünlüğü için şehit oldu. Samet'i aramızdan alan terör ülkemizin son 30 yılında kanlı emellerini gerçekleştirmeye çalışıyor. Terör uğruna 30 bini aşkın evladımızı gencecik yaşında kaybettik. Canlar gitti, canlar yandı. Dün Çanakkale'yi geçilmez yapan evlatlarımız, bugün ülkenin birliğini sağlamak adına can veren ruhlar oldular" dedi. Şehit Samet Akdeniz'in ailesinin Valiliğe yaptığı talep üzerine çeşmenin yapımını Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiğini dile getiren Başkan Şahin, su şehri Bursa'nın maneviyatlı bir kent olduğunu söyledi.

Şahin, "Şehitlerimiz, bu maneviyatın birer parçasıdır. Bugün bu iki zenginliğimizi birleştirdik. Samet Akdeniz'in adı bu çeşme ile yaşatılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bu sorumluluğu seve seve yerine getirdik ve çeşme BUSKİ tarafından 1 ayda yapıldı. Çevre düzenlemesiyle de şehidimizin adına yakışır bir hayrat oldu" diye konuştu. Şehit Samet Akdeniz adına yaptırılan hayratı tüm şehitlere ithaf eden Başkan Şahin, "Ülkemizin canını yakan terörü bir kez daha lanetliyorum. Vatanı bölmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaklar" şeklinde konuştu.

Şehit Babası Salim Akdeniz, şehitlerine gösterilen ilgiden ve saygıdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, çeşmenin açılış kurdelesini şehidin anne ve babası ile kesen Başkan Şahin, ardından yeni yapılan çeşmeden su içti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 18:26:32
Güncelleme :19 Aralık 2008 Cuma 10:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?