7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Şehir Tiyatrosu'ndan yaza veda

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından yaz boyunca şehrin farklı noktalarında sahnelenen ‘Al Gözüm Seyreyle…’ adlı orta oyunu, kahkaha dolu içeriğiyle yaza damgasını vurdu. 

Daha önce tiyatro ile tanışmamış olan vatandaşlara da ulaşan Şehir Tiyatrosu sanatçıları, ‘Al Gözüm Seyreyle…’ adlı oyunu Bursa’nın farklı ilçe, belde ve köylerinde sahneledi. Son gösterimi Akçalar beldesinde yapılan oyun, belde sakinlerini kahkahaya boğdu. 

Yaz sezonunu Cumalıkızık’ta açan Şehir Tiyatrosu’nun iki periyotta gerçekleştirilen yaz turnesinde sahnelediği oyun, geleneksel metinlerden yola çıkılarak derlendi. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Bölüm Başkanı E. Ertan Akman tarafından sahneye uyarlanan oyunda Murat Liman, M. Eren Topçak, Didem Hun Liman, Günay Y. Güney, E. Ertan Akman, Bülent Uçar, Müge Açıkdüşünenler, Nilgün Türksever Görgü, Nihal Türksever ve Altuğ Görgü rol alırken; sanatçılar performanslarıyla seyircilerden tam not aldı. 

Adab-ı muaşeret kurallarını öğrenmeye çalışırken babalığını çileden çıkartan Tosun ile Tuzsuz Deli Bekir’i ayyaşlıktan vazgeçirmek için gelin kılığına giren Kavuklu’nun başından geçen komik olayları anlatan ‘Al Gözüm Seyreyle…’, yaz akşamlarına renk kattı. Bursalılar tarafından ilgi gören oyun, yaz boyunca Güzelyalı’dan İnegöl’e, İznik’ten Görükle’ye kadar pek çok yerleşim biriminde izlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 18:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?