7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Şehitler için gıyabi cenaze namazı

Bursa esnafı, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla Ulucami'de şehitler için gıyabi cenaze namazı kılıp, halka pilav dağıttı. 

Ulucami'de öğle namazından önce şehitler için mevlid-i şerif okutan Esnaf ve sanatkarlar Derneği (ESDER) üyeleri, namaz sonrası şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Musalla taşına tabut yerine Türk bayrağını koyan ESDER üyesi esnaflar, gıyabi cenaze namazı kıldı. ESDER Bursa Şube Başkanı Ali Özoğlu, "Ahiliğin öneminin farkındayız. Dünya küresel krizle çalkalanırken, üretmeden tüketimi öngören ve paylaşmayı tamamen ortadan kaldıran kapitalizm yerine Ahilik ilkeleri krize alternatiftir" dedi. 

Ahiliğin temelinde kapitalizmde olmayan sevgi, kardeşlik, üretim ve paylaşmanın yattığını belirten Özoğlu, "Bu ilkelerin hayata geçirilmesi hem ekonomileri düzeltir, hem de dünyada ve özellikle son günlerde ülkemizde etkisini biraz daha fazla hissettiren teröre çare olur. Çünkü ahiliğin temelinde kardeşlik yatar" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından vatandaşlara nohutlu pilav ikram edildi. Pilava akın eden vatandaşlar izdihama yol açınca polis vatandaşları sıraya soktu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 19:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
saffet saygılı IP: 85.107.108.xxx Tarih : 19.10.2008 12:02:45

esnaf ve sanatkarlar derneği üyelerine bu duyarlı eyleminden dolayı teşekkürlerimi ifade ederken bu duyarlılığın bütün ülke evlatlarına yayılması temenni ederim.esnafımızın göstermiş olduğu bu samimi girişimin kat ve kat fazlasını ülkemizin yöneticilerinden de bekliyoruz.