7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Semizotu cinayetine tahliye

Bursa'da sevmediği semizotu yemeğini yaptığı gerekçesiyle 30 yıllık karısını bıçaklayan adam, hayat arkadaşının şikayetini geri alması üzerine ilk duruşmada özgürlüğüne kavuştu. 

2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "kasten eşini yaralamak" suçundan 10 yıla kadar hapsi talep edilen Bedri K. (55), ilk kez hakim karşısına çıktı. Geçtiğimiz ay İstiklal Mahallesi'ndeki evinde sevmediği semiz otu yemeği pişirdiği gerekçesiyle tartıştığı 30 yıllık hayat arkadaşı Müşerref K.'yı (47) bıçaklayarak yaralamakla suçlanan sanık Bedri K., hakkındaki iddiaları yalanladı. 

Olay günü aşırı alkollü bir şekilde eve geldiğini söyleyen Bedri K., "Sofraya oturduğumda önüme sevmediğim yemeği getirince çok sinirlendim. Bu yüzden tartıştık. Aşırı alkollüydüm, ne yaptığımı bilmiyorum. Yaralandığını sonradan öğrendim, çok pişmanım. Barıştık, o benim hayat arkadaşım, 2 çocuğumun annesi" diye konuştu. Sanık avukatı Zekeriya Birkan ise, müvekkilinin kızının haftaya düğünü olduğunu, eşiyle de barıştıklarını ifade ederek tahliyesini istedi. 

Duruşmaya müşteki olarak katılması beklenen Müşerref K., mahkemeye verdiği dilekçede eşinden şikayetçi olmadığını bildirmesi sanığa özgürlük getirdi. Sanığın tutuklu kaldığı süre ve etkin pişmanlığını göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, eşinin de şikayetini geri alması üzerine 1 aydır tutuklu bulunan Bedri K.'nın tahliyesine karar verdi. 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 11:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?