7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sevgi Mağazası'ndan bayram hediyesi

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 (OSYEG 21) Sevgi Mağazası çocuklar ve ailelerinden oluşan yaklaşık 2500 kişiye bayramlık kıyafet dağıttı. 

Her yıl geleneksel hale getirilen bayramlık kıyafet dağıtımı kurban bayramı öncesi özellikle çocukların yüzünü güldürdü. 2004 yılında hizmete giren “Sevgi Mağazası”na bugüne kadar 3500 ailenin kaydı yapıldı. Bu ailelere mevsim başlarında, okulların başlangıcında ve bayram öncelerinde kıyafet yardımında bulunuldu. Artık geleneksel hale gelen bayram öncesi yardımlarda öncelik çocuklu ailelere verilirken, bu bayram öncesi de mont, ayakkabı, kazak ve pantolon yardımıyla aileler baştan aşağıya giydirildi. Özel durumu olanlara ihtiyaçları doğrultusunda gerekli yardımlarda da bulunuldu. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, bayramlıklarını almak için Sevgi Mağazası'nda bulunan çocuklara kıyafetlerini kendi elleriyle giydirdi. Altepe “Sevgi Mağazası aracılığıyla bugüne kadar 10 binlerce kişiyi giydirdik. Her bayram öncesi bayramlık kıyafet almaya ekonomik gücü yetmeyen vatandaşlarımıza küçük de olsa katkıda bulunmak bizleri mutlu ediyor. Sevgi Mağazası’na gelir sağlamak amacıyla “Mantı Evi” projesinin hayata geçirildi, burada yapılan mantı, tatlı, börek gibi yiyecek ürünlerinin satışından elde edilen gelir Sevgi Mağazası’nda kullanılıyor. Bir de dikiş atölyesi kuruldu, ihtiyaç sahiplerine verilecek olan kimi ürünler burada gönüllü bayanlar aracılığıyla dikiliyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:13:43
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 17:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?