8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

'Sevgiyle Uzanan Eller' projesi tanıtıldı

Bursa İl Özel İdaresi, 'Sevgiyle Uzanan Eller' projesini hayırseverlere tanıttı. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput, yapılan yardımların koordineli şekilde tek çatı altında toplanarak dağıtılması gerektiğini belirterek, bu kampanya ile yoksulun hakkının verileceğini söyledi. 

Bursa İl Özel İdaresi, anlamlı bir projenin startını verdi. Eski sadaka taşlarında olduğu gibi alan ile verenin birbirini tanımayacağı bir proje üzerinde çalışan Özel İdare, 'Sevgiyle Uzanan Eller' projesi ile ihtiyacı olanlara yardım eli uzatacak. Şehir merkezi ve ilçelerde tespit edilen yoksul vatandaşlara ihtiyacına göre düzenli olarak para yardımı yapılacak. Proje, Almira Otel'de düzenlenen iftar sonrası hayırsever iş adamları ve çeşitli kuruluşlara tanıtıldı. 

Proje hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Başkanı Ali Altuntaş, Osmanlı dönemindeki yardımlaşma duygusuna dikkati çekerek, "Sadaka taşları varken alan el, veren eli görmez idi. Şimdi devir çok değişti. Kimi yaptığı yardımı gösterişe çeviriyor, kiminin yardımları izdihama yol açıyor, kimi yardımdan çok kez yararlanırken, kimi hiç yardım alamıyor. Yoksulluğu sona erdirmek, insanların meselelerine çare bulmak devletin asli görevlerindendir. Sadaka taşlarını yeniden yapamayız, ama gelişen teknolojiyi
kullanabiliriz. Biz bu proje sayesinde Bursa'nın yoksulluk haritasını çıkardık. İhtiyaç sahiplerine banka kartı verildi. Yardımlar bir havuzda toplanacak ve oradan ihtiyacı olana gerektiği kadar para yatırılacak. Ayrıca anlaşmalı mağazalardan alışveriş yapabilecekler. Yardımlar o ailenin asgari ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda olacak. İlk etapta merkez ilçeleri kapsayan proje, daha sonra tüm ilçelere genişleyecek" dedi. 

Dünya devletlerinin varoldukları zamandan bu yana yoksullukla mücadele ettiğini belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, yoksullara yardım etmenin en güzel örneğini Osmanlı'nın sergilediğini kaydetti. Varlıklı insanların üzerinde ihtiyaç sahibi olanların hakkı olduğunu kaydeden Harput, "Bu projenin iki temel hedefi var. İlki ihtiyaç sahibini bulmak, ikincisi ise ihtiyaç sahibine gerektiği kadar yardım etmek. 3 aydır ekiplerimiz çalışarak Bursa'da yoksulluğun haritasını çıkarttı. Urfa'da görev
yaparken başlattığım kardeş aile projesini de burada başlatacağız. Devletimiz de, her evden birini işsizlik sigortası ile güvence altına almak için çalışma yapıyor. Bu kampanya ile üzerimizde hakkı olanların hakkını vereceğiz. Burada bir gönül seferberliğine başlıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla devletimiz Bursa'ya bu yılın ilk 9 ayında 12 milyon YTL para yollamış. Bu para ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Hayırseverler, çeşitli kuruluşlar ve belediyelerde sürekli yardım yapıyor. Bu yardımlar umarım bir çatı altında toplanır ve tüm ihtiyaç sahiplerine koordineli şekilde ihtiyacı kadar dağıtılır. Size vereceğimiz zarfları dilerseniz alıp, istediğiniz rakamı yazarak bize dilediğiniz zaman ulaştırabilirsiniz. Bu meseleye hepimiz sahip çıkalım" diye konuştu. 

İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı da, projenin Türkiye'ye örnek bir proje olmasını dileyerek, "İyi organize edilmeden yapılan yardımların ihtiyaç sahiplerini ne kadar incittiğini biliyoruz. Özel İdare olarak geçtiğimiz aylarda durumu olmayanlara destek olup, onların iş sahibi olmalarını sağlamak için mikrokredi projesini başlattık. Başarı ile devam ediyoruz ve ümit ediyorum ki bu proje de istenilen noktaya ulaşacaktır" şeklinde konuştu. 

Geceye katılan hayırsever işadamı Hüseyin Özdilek ise, Türkiye'nin Müslüman bir ülke olduğunu dile getirerek, "Dinimiz yardımlaşmayı emrediyor. Yapılan yardımlar doğru yere gitmeli. Özel İdare'nin bunu layıkıyla yapacağına inanıyorum. Hayırseverler yardımı nereye yapacağını bilmiyor. Bu proje insanlara yol gösterici olacak" dedi. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, Sevgi Market ile bu projenin benzerini 2 yıldır yaptıklarını ifade ederek, bu projenin örnek olmasını temenni etti. 

Gecede Mehmet Kemiksiz ve hafızlar topluluğu tasavvuf konseri verdi. Programa milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, iş adamları ve hayırseverler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 17:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?