7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Seyyid Usul Tekkesi kapılarını açtı

Bursa'da Osmangazı Belediyesi tarafından restore edilen Seyyid Usul Tekkesi, kültür merkezi olarak hizmet vermek üzere düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

13'üncü yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve Bursa'nın en eski tekkelerinden biri olan Seyyid Usul Tekkesi, Osmangazi Belediyesi tarafından restore edildi. 

Çok sayıda davetli ve Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan'ın da katıldığı törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bugüne kadar birçok tarihi eseri, yaptığımız restorasyon çalışmalarıyla yeniden Bursamıza kazandırdık. Tüm bölgeye hizmet verecek bu eserimiz, umarım Bursa'ya ışık saçacak. Burada gençlik faaliyetlerinin yanı sıra Yazarlar Birliği'nin kültürel etkinlikleri de yer alacak. Yerel Gündem 21 birimimizin bir bölümü de burada olacak. Halkımıza dolu dolu kültür hizmeti sunacak. Yapılan çalışmalar dahilinde 1 milyon YTL'lik bir harcama yaptık ama vereceği hizmet daha büyük olacak" dedi. 

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan ise, "Burada 5 asrı aşkın tarih yaşanmış. Burada yapılan eğitim kültür faaliyetleri ve ilim irfan çalışmaları devam edecek. Binaların kurtarılması yetmiyor, içinin de donatılması gerekir. Emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Seyyid Usul Kültür Merkezi'nin açılış kurdelesi kesildi. Kültür merkezi içerisinde inceleme yapan davetlilere Başkan Altepe bilgi verdi. Çeşitli ikramların da yapıldığı törende, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Doğan Altepe'ye çalışmalarından dolayı bir plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 19:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?