7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

SGK önünde işe giriş kuyruğu

Bursa'da 65 yaşında emekli olmak istemeyenler, Sosyal Güvenlik Yasası'nın mevcut halinden yararlanmak için Sigorta İl Müdürlüğü önünde "işe giriş bildirgesi" kuyruğuna girdi. 30 Nisan tarihinin son gün olması sebebiyle daha önce günde 200 kişinin işe giriş işleminin yapıldığı Bursa Sigorta İl Müdürlüğü'nde, bu rakamın günlük 2 bine ulaştığı bildirildi. 

Altıparmak'taki Sosyal Sigortalar İl Müdürlüğü önünde sabahın erken saatlerinden itibaren işe giriş için uzun kuyruklar oluşuyor. Herhangi bir işyerine giriş kaydını yaptıran ancak işe giriş evraklarını elden takip eden binlerce işsiz, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde evrakları teslim edebilmek için saatlerce bekledi. Daha önceki iş yoğunluğunun 10 katına varan iş yüküyle karşılaşan SGK Müdürlüğü'ndeki personel de vatandaşları mağdur etmemek için yoğun bir şekilde çalışıyor. 

Stadyum Kavşağı'ndan Çatalfırın'a doğru uzayan kuyrukta vatandaşların ilginç diyalogları dikkat çekiyor. Yaşlı bir vatandaş, "Sigara, gaz kuyruğu gördüm, böyle kuyruk görmedim" derken, 32 yaşındaki bir genç ise, "Ülkede işsiz kalmadı" esprisi yaptı. Bir vatandaş ise, "Bu sıkıntı politikacıların oy avcılığından kaynaklanıyor. Her gelen bir öncekini değiştiriyor. Demirel'in yaptığı hataların bedelini ödüyoruz" diye konuştu. 

SGK Müdürlüğü personelinin gerekirse ek mesai yaparak, işe giriş işlemlerini 30 Nisan'a kadar tamamlayacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 12:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?