7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

SGK'nın iş yükü arttı

Sağlık alanında yapılan yenilikler, Sosyal Güvenlik Kurumlarında (SGK) görev yapan birçok memurun işini yoğunlaştırdı. 

Bursa İl Sosyal Güvenlik Kurumu'nda görevli müdür yardımcıları başta olmak üzere, birçok memur, günde binden fazla dosyayı inceliyor. Son yıllarda sağlık alanında yapılan reformlar ve vatandaşların sağlık sigortası konusunda daha bilinçli davranmasıyla sigortalı olanların sayısının artması, sağlık kurumlarında çalışan memurların çalışma tempolarını daha da artırdı. Çalışma temposunun artmasıyla birlikte sağlık kurumuna gelen birçok vatandaşın işi aksatılmadan çözüme kavuşturuluyor. 

Vatandaşların sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturmak için çaba gösterdiklerini ve onları SGK'dan mutlu bir şekilde göndermek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Bursa SGK İl Müdür Yardımcısı Adem Vural, "Buraya gelen kim olursa olsun, işini en kısa sürede tamamlıyoruz. Bazı vatandaşlarımızın başka kurumlarda olan işlerine de yardımcı olmaya çalışıyor ve kurumlar arası yaptığımız telefon görüşmeleri sayesinde insanlarımızın sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz. İnsanların işlerinin en kısa sürede halledilmesi en temel vazifemiz. Devletin kurumlarında vatandaşlara hizmet için görev almak bizi mutlu ediyor. Biz de devletten aldığımız bu vazifeyi, vatandaşlarımıza kusursuz bir şekilde sunuyoruz. İnsan hayatının önemli yapı taşlarından olan sağlığın ihmal edilmemesi gerekir. Kurum olarak, insanların sağlık kurumlarından faydalanmalarının başlangıcı buradan başlar. Çünkü biz burada atandaşların hastanede tedavi olmaları için gerekli olan evrakları yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Vural, bir yandan önündeki dosyaları incelerken, diğer yandan vatandaşları dinleyip onları ilgili olan birimlere yönlendiriyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 16:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?