7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sıcaklar hayvanat bahçesini de vurdu

Bursa Zoopark'ta aşırı sıcak hava sebebiyle bunalan hayvanlar, hortumla ıslatılarak serinletiliyor. Yiyecek programı da değiştirilen hayvanlara, light yiyecekler ve sebze meyve ağırlıklı diyet programı uygulanıyor. 

Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması, hayvanat bahçesi sakinlerini de bunalttı. Kavurucu sıcaklar sebebiyle ayılar yüzerek, maymunlar ise gölgede bekleyerek serinlenmeye çalışıyor. At ve lamalar da bakıcıları tarafından hortumla su tutularak serinletilirken, vatandaşlar suyun keyfini çıkaran hayvanları büyük bir ilgiyle izliyor. 

ZooPark Veteriner Hekimi Hatice Karakuzulu, "Birçok hayvanımızın göletleri mevcut. Serinlemeye ihtiyaç duyanlar buraya girerek yüzmenin keyfini çıkarıyor. Gölgelikleri yeterli olmayan deve, at ve lamalar ise aşırı sıcaklarda bakıcıları tarafından sulanıyor. Böylelikle onların serinlemesine yardımcı oluyoruz. Hayvanların yazınki kalori ihtiyaçları daha düşük olduğundan onları düşük kalorili besinlerle besliyoruz. Havaların ısınmasıyla da ağırlıklı olarak meyve ve sebze verilmeye başlandı" diye konuştu. 

Öte yandan okulların tatil olmasıyla birlikte Zoopark'ın ziyaretçileri de arttı. Özellikle hafta sonları büyük hareketliliğin yaşandığı Zoopark'ta, küçük çocuklar televizyonlarda izledikleri hayvanları yakından görme imkanı buluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 17:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?