8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Sıcaklar hırsızlık olaylarını artırdı

Bursa'da kavurucu sıcakların etkisiyle hırsızlık olaylarında artış yaşanmaya başlanırken, Emniyet Tahsin Demir vatandaşları yatmadan önce pencere ve balkon kapılarını kapatmaları konusunda uyardı. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde gece 01:00 ile 05:00 saatleri arasında açık bırakılan balkon ve pencereler nedeniyle 12 ayrı hırsızlık olayı meydana geldi. Açık pencere ve balkonlara tırmanıp içeriye giren kimliği belirsiz hırsızlar, evlerden 36 bin YTL para ile 10 bin YTL'yi aşkın değerde altın çalarak kayıplara karıştı. 

Sabah uyandıklarında durumu fark eden ev sahipleri polise ve jandarmaya giderek ihbarda bulundu. Bursa il Emniyet Müdürü Tahsin Demir, evlerde meydana gelen hırsızlıklara karşı önlemleri artırdıklarını belirtti. Hırsızlık olaylarının daha çok gece yarısı 02:00 - 05:00 saatleri arasında uykunun en derin olduğu dilimlerde meydana geldiğini dile getiren Demir, "Sıcaklar nedeniyle balkon ve oda pencerelerini kilitlemeden yatan, evlerinden park ve bahçelere kaçan vatandaşlar gerekli tedbirleri almalı. 

Hırsızlık olaylarını polis tek başına önleyemez. Toplumsal bir duyarlılık gerekiyor. Öyle ki kentte yaşanan olaylara baktığımızda, hırsızlar evlere çok kolay şekilde girebiliyorlar. Çünkü birçok ev sahibinin kapı kilitleme gibi bir alışkanlığı yok. Apartmanların zemin ve birinci katlarında yaşayan vatandaşlar, kapı ve pencerelere demir koruma taktırmıyor. Her fırsatta vatandaşlarımızı uyarıyoruz ancak yine de bu ihmal ediliyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 14:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?