7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sıcaktan bunalan Uludağ'a kaçıyor

Bursa'nın sembollerinden teleferik yaz aylarında yoğun bir şekilde çalışıyor. Arap turistlerin yanı sıra yerli turistlerin de sıcaklarda Uludağ'a akın etmesi teleferiğin yoğun ilgi görmesine yol açıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 40 yıldır işletilen teleferik 3 yıldır zamsız çalışıyor. Çarşamba ve cuma günleri halk günü uygulaması ile Sarıalan'a gidiş dönüş 5 YTL, diğer günler 6 YTL olarak fiyatlandırılıyor. Öğrenci ve çocuklar indirimli olarak istifade ederken, bin 700 metre yüksekliğindeki Sarıalan'da günübirlik piknik alanları sıcak havalarda dolup taşıyor. 

Tabii klimalı olarak kabul edilen Uludağ'da sıcaklık şehir merkezinden 10-11 derece daha düşük. Şehir merkezinde hava sıcaklığının 38 derece olduğu zamanlarda, Uludağ'da sıcaklık 28-30 derece, gölgede ise 20 derece civarında seyrediyor. Milli Park'lardan işgaliye bedeli ile Sarılan ve Çobankaya bölgesinde çadır kuran 300 aile, günlük olarak şehre inişlerde 35 kilometre virajlı yol yerine teleferiği tercih ediyor. Sabah saat 08 30'da seferlere başlayan teleferik gece 22.00'ye kadar seferlerini sürdürüyor. Hafta sonu yoğunluk bitene kadar bazı zamanlar gece 01.00'e kadar çalışan teleferik, yaz aylarında günlük ortalama bin 500 yolcu taşıyor. Hafta sonları günlük taşıma ise 2 bin 500'e kadar çıkıyor. 

Bu arada, önceki yıl Kızılay kampına gelen öğrenci gruplarından bir kişinin ölümü ile neticelenen kazanın yaşandığı Sarıalan-Çobankaya arasındaki telesiyejlerin bakımı sürüyor. 2007 yazında mahkeme sebebiyle kapalı tutulan telesiyejlerin komple tamirlerinin yapıldığı, önümüzdeki 10 gün içerisinde devreye alınmalarının planlandığı öğrenildi. Vatandaşlar, iki kişilik açık ve kapalı kabinlere sahip telesiyejlerin bir an önce hizmete açılmasını istiyor. 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 13:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?