7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sıcaktan bunalana soğuk buhar

Sıcakların artmasıyla birlikte vatandaşlar, buharlı kafeteryayla serinliyor. Kenarlarından buhar çıkan çadır kafeteryada oturan vatandaşlar, güneşin altında serinliğin keyfini çıkarıyor.


Bursa'da sıcaklar, restoran ve kafeterya işletmecilerini farklı yöntemler uygulamaya zorluyor. Müşterilerinin 40 dereceyi bulan sıcaklardan etkilenmemesi için Bursa'da bir kafeterya işletmecisi soğuk buhar kullanıyor. Müşterileri rahatsız ettiği için klima kullanamadıklarını belirten restoran sahibi Ömer Vardar, "Sıcaklardan dolayı müşterilerimiz bunalıyor. Biz de bunun için farklı bir çözüm yolu bulduk. Vatandaşımız oturduğu yerde rahatsız olmadan serinliyor. İnsanlar klimalı ortamlarda terli terli oturmaları halinde de rahatsızlanıyor. Müşterilerim rahat bir şekilde içeceklerini içebiliyor. Artık hem biz, hem de müşteriler sıcaklardan kurtuldu. İnsanlar dışarıda geziyor, sıcaktan bunalınca da gelip burada serinliyor" dedi.


Kafeteryaya gelen vatandaşlar, buharlı serinletmeyi, suyla serinlik yapan klimalara benzettiklerini ifade ederek, "Bu çadırın altına gelip saatlerce oturuyoruz. Dışarısı yanıyor. En serin yer burası. Klimalı olan kapalı yerler de sıcak oluyor. Ama burası açık havada klimalı. Burayı tercih ediyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?