8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Sıcaktan bunalanlar sahillere kaçıyor

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla, Güzelyalı sahilleri serinlemek isteyen vatandaşlarla doldu. 

Beldede tatil yapan vatandaşların yanı sıra çevre il ve ilçelerden de günü birlik tatil amacıyla gelen çok sayıda kişi, denize girmek için Güzelyalı sahillerine akın etti. Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, göreve gelmelerinin ardından beldeyi Marmara'nın gözdesi yapmak için yola çıktıklarını belirterek, bu amaç doğrultusunda öncelikle doğu sahil yolu etabını tamamladıklarını ve yürüyüş yolu ile doğal plaj oluşturduklarını söyledi. 

Denize girmenin rahatlığı konusunda plaj oluşturma çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Mutlu, “Güzelyalı, doğu ve batı kesimlerindeki sahilleri ile Bursa’nın en uzun kıyı şeridine sahip bir belde konumunda. Bu nedenle plajlardan faydalanan vatandaşlarımızdan da çevre kirliliğine karşı biraz daha duyarlı olmalarını istiyor, daha yaşanılabilir bir Güzelyalı’yı elbirliği ile oluşturmayı hedefliyoruz” dedi. 

Öte yandan Başkan Mutlu, Güzelyalı-Yenikapı arasında yapılan hızlı feribotların sefer saatleri sırasında denizde olan vatandaşları da, can ve mal güvenliğine karşı uyardı. Feribotun geçtiği bölgeye dev dalgaların 15 dakika sonra ulaştığına dikkati çeken Mutlu, bilhassa yüzme bilmeyen vatandaşlar ile çocuklu ailelerin bu konuda tedbirli olmalarını istedi. Mutlu, belediye tarafından da bu konuda sahil boyunca çeşitli uyarı levhaları konulduğunu hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 12:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?