8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Sigaraya karşı 27 km

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 59 yaşındaki sporcu, "sigaraya hayır" kampanyası için 27 kilometre koştu. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "ihtiyar delikanlı" lakaplı Bekir Hamlakay'ı ödüllendirdi.


İnegöl'de yeni kurulan Fahrettin Kurt başkanlığındaki Doğa Sporları Kulübü'nün (İDOSK), "Sigaranın esiri olmayın" sloganıyla bisiklet kros takımın eskortluğunda gerçekleştirdiği yürüyüş ilgi çekti. Kulüp üyesi 59 yaşındaki Bekir Hamlakay, Yenişehir'den başlayıp İnegöl'de tamamladığı maraton koşusu sırasında sigara içmeyen birinin neler yapabileceğine dikkat çekti. Yaşına rağmen 27 kilometrelik etabı 2 saat 45 dakika gibi bir sürede tamamlayan Bekir Hamlakay'a yol güzergahı boyunca halk tarafından sevgi gösterilerinde bulunuldu. Maraton koşusunu başarıyla tamamlayan 59'luk ihtiyar delikanlı, uzun seneler sigara içtiğini ve ani bir kararla sigarayı bırakıp sporla iç içe yaşamaya karar verdiğini, spora başladıktan sonra düzenli ve sağlıklı bir hayata kavuştuğunu söyledi.


İnegöl Doğa Sporları Kulübü'nün de en yaşlı üyesi olan Hamlakay, koşunun yanı sıra dağ bisikleti, treking, amatör dağcılık gibi etkinlikleri de aktif olarak yapıyor. Koşunun, İnegöl Hikmet Şahin Kültür Parkı'nda tamamlanmasının ardından 59 yaşındaki Bekir Hamlakay, Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından madalyayla ödüllendirildi. Başkan Aktaş ayrıca sigarayla ilgili bu girişimlerinden dolayı İDOSK Başkanı Fahrettin Kurt'a plaket vererek, sigaranın tüm insanlığı esir aldığına dikkat çekti. Aktaş, tüm gençleri sigara yasağını fırsat bilerek sigarayı bırakmaya davet etti.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 13:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?