8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Sığırı bile keserim evvel Allah!

Bursa'da Kurban Bayramı sebebiyle renkli görüntüler oluştu. Kurbanını kendi kesen kadın dikkat çekerken, çocuklar kesim esnasında zor anlar yaşadı.

Bursa'da bayram namazının ardından vatandaşlar kurbanlıklarını alarak kesim bölgelerine akın etti. Bazıları kurbanlıklarını kamyonetlerinde taşırken, aracı olmayanlar ise farklı yöntemler geliştirdi. Bir kişinin ayaklarını bağladığı koyununu 3 tekerlekli seyyar el arabasında kesim yerine götürmesi gözlerden kaçmadı.

40 yaşındaki Elmas Arı ise koyununu kendisi kesti. Her bayram kurbanını kendisinin kestiğini söyleyen 4 çocuk annesi Elmas Arı, "Niğde'de biz kendimiz keseriz. Sığırı bile keserim evvel Allah" diye konuştu.

Soğanlı ve Alemler Mahalleleri'nde ise vatandaşlar hayvanlarını buldukları boş alanlarda kesti. Soğanlı pazar yerine gelen vatandaşlar, ayaklarını bağladıkları büyükbaş hayvanlarını yatırmakta güçlük çekti. Herkes boş bulduğu yere yatırdığı hayvanını kesmeye koyuldu. Aileleriyle birlikte kesim yerlerine akın eden çocuklar ise birkaç gündür birlikte vakit geçirdikleri hayvanların kesilmesine bakamayarak gözlerini kapattı. Bazı aileler ise kurban kanını

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 16:55:46
Güncelleme :8 Aralık 2008 Pazartesi 17:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?