7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Şikayetçi doktora başhekim saldırısı

İznik Devlet Hastanesi'nde bulunan akaryakıt depolarından fuel oil çalındığı ve hastaneye usulsüz yoldan cihaz alındığı iddiasıyla savcılığa ve kaymakamlığa suç duyurusunda bulunan KBB uzmanı Op. Dr. Ferhat Yaman, Başhekim S.B.A'nın saldırısına uğradığını ileri sürdü.

İddiaya göre, önceki gün İznik Devlet Hastanesi'nde meydana gelen olayda, poliklinikte hastalara bakan Op. Dr. Ferhat Yaman'ın odasına bir anda giren Başhekim S.B.A'nın, hastane ile ilgili şikayetler hakkında Yaman'la bir süre tartıştı. Münakaşanın büyümesi üzerine, kendisinin boğazına sarılan ve vurmaya çalışan başhekimi engellemeye çalışan Yaman'ın gömleği yırtıldı.

Bunun üzerine polinikliği terk eden Yaman, emniyete giderek şikayetçi oldu. Başhekim S.B.A. da olayla ilgili savcılığa verdiği ifadesinde, Yaman'dan şikayetçi olduğunu belirtti.

"İDDİA ETTİĞİ AKARYAKIT HIRSIZLIĞINI FOTOĞRAFLAMIŞ"

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Ferhat Yaman, "Hastanemizin poliklinik, servis ve ameliyathane hizmetlerinde kullanılmak üzere muteaddit defa yazılı malzeme talebim oldu. Çocuk ameliyatlarında en çok ihtiyaç duyduğum vegetasyon küretleri, tonsil ameliyat pensi vs. dışında odiometri ve timpanometri cihaz talebim karşılanmıyor. Nitekim bunları maliyeti de yüksek değil. İnsanımızı bu testler için Bursa'ya hastaneler göndermezdik. Gidemeyecek yaşlı hasta ve küçük bebelere teşhis amaçlı test uygulamamız mümkündü. 11.11.2008 günü 60 bin YTL değerinde fleksible, kameralı nazofarengoskop alındı. İdarenin almış olması onların kendisinin bileceği iş; benim acil talep ettiğim yazılmış, teknik özellikleri benim tarafımda hazırlanmış, alınması için gerekçesi yazılmış, her şeyi tamamlanmış satın alma dosyası önüme geliyor. Benim herhangi bir yazılı talebim yokken, ihtiyaç yokken, aciliyeti yokken bu cihaz alındı. Benim talep ettiklerim ise alınmadı. Ayrıca 18.08.2008 tarihinde de çektiğim fotoğrafda, hastanemizde bulunan akaryakıt deposundan fuel oil çekilmiştir. Akaryakıtı alan aracı fotoğraflayarak şikayet ettiğim kurumlara yolladım. Başhekim bu şikayetler üzerine bana saldırdı" diye konuştu.
Devlet memuru olduğu için konu hakkında konuşmayacağını belirten Başhekim S.B.A. ise, bu duruma sadece güldüğünü ifade etti.

Öte yandan, Dr. Ferhat Yaman ve başhekim arasında geçen bu olaylardan önce, Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Fevzi Duman ve veznedar Lale Küçük de, İznik Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, hastanede bulunan akaryakıt deposundan toplam 80 ton yakıtın bir şirkete ait olan tankerle çalındığı hakkında ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili soruşturma başlattı.

İznik polisi de, hastaneye geldiği iddia edilen akaryakıt tankerinin bağlı bulunduğu Kocaeli'de bulunan şirkete ulaştı. Konu ile ilgili Hastane Müdür Yardımcısı Osman Albayrak'ın ifadesi alınırken, İznik'e gelen şirket yetkilisinin ve hastane yönetiminin ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 15:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?