7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Silahlı soyguncu adliyeye sevk edildi

Bursa'da, bir kuyumcudan silah tehdidi ile 4 kilo altını alıp kaçmak isterken tabancası tutukluk yapınca iş yeri sahibi tarafından yakalanan soyguncu adliyeye sevk edildi. 

Edinilen bilgiye göre olay, Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi Kanalboyu Sokak'ta meydana geldi. Fabrikada 400 YTL maaşla çalışan 3 çocuk babası İsmail A. (46), Recep (35) ve Ercan Bay (32) kardeşlerin kuyumcu dükkanına silahla girdi. Kuyumcu dükkanını açan Ercan Bay'ın oğlu 15 yaşındaki Kadir Bay ile burada çalışan Halil İbrahim Atıl'ı (22) tehdit eden İsmail A., müşterilere aldırış etmeden kasada bulunan 150 bin YTL tutarında 4 kilo altını çantaya koydurup kaçtı. Bu sırada dışarı çıkan Kenan Bay ile Halil İbrahim Atıl, "Soyulduk" diye bağırmaya başladı. Tabancasıyla havaya ateş eden İsmail A.'nın kaçtığını gören ve o esnada iş yerine gelmekte olan Ercan Bay, soyguncuyu yakalamak istedi. Kendisine yaklaşan Ercan Bay'ın kafasına ateş etmek isteyen İsmail A., tabanca tutukluk yapınca yakalandı. Silahı yere düşen İsmail A., kendisine yumruk atan kuyumcuya , "Ne olur kafama sık ve beni öldür. Yapamıyorsan tabancayı ver, intihar edeceğim. Bu ayıp bana yeter" diye yalvardı.
Zanlı, Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Emniyetteki sorgulaması sırasında çocuklarının okul masraflarını karşılayamadığı için bunalıma girip soygun yaptığını belirten zanlı İsmail A.'nın, "6 senedir 400 YTL maaşla çalıştığım tekstil fabrikasından senelik izne ayrıldım. Olay gününün sabahında bir alışveriş merkezinde 200 YTL'ye temizlik işçisi olarak çalışan eşim Nurcan A. işe gitmek için evden ayrıldı. Kızlarım Sevilay (17), Betül (10) ve oğlum Recep (10) ile birlikte evde yalnız kaldık. Okulların açılmasına kısa bir süre kaldığını, çocuklarımın okul masraflarını ve karşılayamayacak olduğumu düşününce bunalıma girdim. 6 yıl önce ormandan bulduğum ve evde sakladığım 7.65 milimetre çapındaki silahı yanıma alıp 2 gün boyunca etrafında keşif yaptığım kuyumcunun yolunu tuttum. İş yerine geldiğimde içeride 2 genç vardı. İçeriye girip silahı çektim ve altınları aldım. Kaçtığımda iş yeri sahibi peşimden koştu. Silahı korkutmak amacıyla ateşledim. Yakalandığımda eşim ve çocuklarımın yüzüne bir daha bakamayacağımı düşünüp kuyumcudan beni öldürmesini istedim." dediği öğrenildi. 

Sorgusu tamamlanan İsmail A., "silahlı gasp ve adam öldürmeye tam teşebbüs" suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlı, emniyet çıkışı kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, soygunu geçim sıkıntısı çektiği için yaptığını söyledi. Soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 15:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?