7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sivil Savunma Teşkilatı 49 yaşında

Bursa'da Sivil Savunma Teşkilatı'nın 49'ncu kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, sivil savunma teşkilatına herkesin destek vermesi gerektiğini ifade ederek, afet yönetimi ve sivil savunma çalışmalarında ciddi eğitim programı hazırladıklarını söyledi. 

Atatürk Anıtı'na konulan çelenk ile başlayan törenler, sivil savunma arama ve kurtarma birliklerinin arama kurtarma araçlarının kortej geçişi ile devam etti. Tayyare Kültür Merkezi'nde devam eden faaliyetlere ise Bursa Valisi Şahabettin Harput ve çok sayıda protokol mensubu katıldı. Sivil Savunma Müdür Vekili Satı Meşe'nin çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından Vali Şahabettin Harput, sivil savunmanın önemine dikkati çekti. Bursa'da afet yönetimi ve halkın bilinçlendirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Vali Harput, "Bursa afet konusunda hasas iller arasında bulunuyor. 1999 yılında meydana gelen depremler bölgeye ağır darbe vurmuştur. Sivil savumayı halk olarak önemsememiz gerekir. Bu organizasyonlar laf olsun diye yapılmıyor. Bursa için bizde sivil savunma faaliyetlerini halka aktarmaya çalışıyoruz. Sivil savunmaya ihtiyacımız var. Valilik olarak sivil savunma ve afetlerle mücadele ile ilgili ciddi eğitim programları hazırlıyoruz. Bu eğitim çalışmalarına öğrenciler öncelikli olamak üzere tüm halkı davet etmek istiyoruz. Bu teşkilata herkesin yardımcı olması gerekir" dedi. 

Konuşmaların ardından çeşitli gösteriler ve Demirtaş Paşa Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro oyunu büyük alkış aldı. Program sonunda Orhangazi Parkı'nda sivil savunma araçları sergilenerek, vatandaşlara bilgi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 13:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?