8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Siyaset Akademisi 6 Ekim'de başlıyor

AK Parti tarafından toplam 40 ilde gerçekleştirilen Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nın üçüncü dönemi 6 Ekim'de başlayacak. 

AK Parti tarafından Türkiye'de ilk kez uygulanan Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nın üçüncü dönemi 6 Ekim'de başlıyor. Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, geçtiğimiz iki dönemde başarıyla uygulanan programın son kez yapılacağını belirtti. Yerel seçimler öncesinde meclis üyeliklerini düşünenler için üçüncü dönem Siyaset Akademisi'nin son viraj olduğuna vurgu yapan Yalçın, "Programımız 6 Ekim'de başlayıp 20 Aralık'a kadar sürecek. 10 hafta olarak planlanan dersler, örnek belediyecilik uygulamaları, yerel yönetimler mevzuatı ve kişisel gelişim olarak üç bölümde uygulanacak. Daha önce 10 ilde düzenlenen program, bu dönem de sadece büyük illerde gerçekleştirilecek" dedi. 

Üçüncü dönem Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nın bu kez Nilüfer ilçesinde yapılacağını aktaran Başkan Yalçın, özellikle il genel meclisi üyelikleri seçiminde önemli bir kriter haline gelen programın son fırsat olduğunu dile getirdi. Siyasete katkı yapmak isteyen herkesi akademiye beklediklerini anlatan Yalçın, "Geçtiğimiz iki dönemde Türkiye genelinde on bin kişiye ulaşıldı. Hedefimiz 15 bin kişiye ulaşmak. Özellikle bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Siyasi bir ortamda farklı sosyal statülerden insanlar bir araya gelerek irade ortaya koyuyor. İlk kez böyle bir kriter konuldu siyasete. Bilimsel bir çalışma yapıldı" diye konuştu. 

İlk iki dönemi Yıldırım'da yaptıklarını hatırlatan Yalçın, "Kentin doğu bölgesindeki vatandaşlarımız için büyük kolaylık oldu. Nilüfer'de yapmamızın amacı şehrin batı bölgesindeki vatandaşlarımızın ilgisini çekmektir. Ayrıca Nilüfer bu tür faaliyetlere daha açık" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 11:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?