7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Siyaset Akademisi'nde 2.dönem

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti tarafından organize edilen ve Bursa’da ikinci dönemine başlanan Siyaset Akademisi ile Türk siyasetine kalite geleceğini söyledi. 

Başkan Şahin, Adile Naşit Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı’nın ikinci dönem açılışında yaptığı konuşmada, akademiye öğrenci olanların, ülke yönetiminde taşın altına elini koyma cesaretini gösterdiğine dikkati çekti. AK Parti’nin açtığı siyaset okulu ile Türk siyasetine de artık kalite geleceğini dile getiren Başkan Şahin, “Akademi öğrencileri geleceğin meclis üyeleri, belediye başkanları olmak istiyorlar. Siyasette varız diyorlar. Bu okuldan mezun olanlar ileride ülke siyasetinde rol alacaklar. Aldıkları bilgileri, yönetimler gösterecekler” diye konuştu. 

Siyaset akademisinin Bursa’ya da katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Şahin, akademideki derslerde öğrencilerin, yerel yöneticiler ve akademisyenlerle fikir yapacakları paylaşımlarının yanı sıra şehircilikteki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olma fırsatını da bulacaklarının altını çizdi. 

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ise siyaset akademisinin, Türk siyasetinde bir kalite arayışından ortaya çıktığını belirtti. Türkiye’de geçmişte yaşanan kaoslara, siyasetteki tıkanıklıklara bakıldığında hepsinin temelinde bilgi eksikliğinin tespit edildiğine işaret eden Yalçın, “Siyaset akademisi ile bu bilgi eksikliğini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Siyasetin bilgi ve şeffaflıkla yapılmadığı yerlerde birçok sorun da beraberinde geliyor. Ülkemiz AB sürecinde önemli reformlara imza atıyor. Bu reformların birçoğu yerel yönetimlerin yetki ve sorumluluklarını arttırıyor. Belediyelere ve il özel idarelerine önemli görevler yüklüyor. Bu nedenle ileride göreve gelecek yöneticilerin başta plan hukuku olmak üzere özellikle yerel yöneticilik konusunda yeterli bilgiyle donatılmasını siyaset akademisiyle sağlamayı hedefliyoruz. Konusunda uzman akademisyenler öğrencilere teknik bilgilerini, tecrübeli ve seçkin belediye başkanlarımız ise tecrübelerini aktaracaklar” diye konuştu. 

Kişisel gelişim derslerinin de verileceği siyaset akademisinde bu dönem yeni olarak siyasi kimlik derslerinin de eklendiğini anlatan Yalçın, bu derste AK Parti belediyeciliği ile diğerleri arasındaki farkların gözler önüne serileceğini ve hedeflerin belirlenmesindeki siyasi kimliğin öneminin anlatılacağını ifade etti. Yalçın, siyaset akademisinin diğer siyasi partilere de örnek olan bir eğitim çalışması olduğunu sözlerine ekledi. 

Açılış konuşmaların ardından Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı’nın ikinci döneminin ilk dersinde Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, bölgesindeki şehircilik çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Siyaset Akademisi’nin ilk döneminde Bursa, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Afyon’da ders veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ikinci dönemde Mardin, Muğla ve Mersin’de siyasi tecrübelerini kursiyerlerle paylaşacak.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 12:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?