8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Sokak hayvanları artık sahipsiz değil

Osmangazi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi açılıyor. 

Sokak hayvanlarının Bursa’nın önemli meselelerinden olması dolayısıyla tamamlanır tamamlanmaz kullanılmaya başlanan modern tesisin açılışını, Almanya Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği(Pro Animale), Türkiye’den konuya duyarlı kişi ve sivil toplum örgütleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yapacak. Konuyla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, tesisin yaklaşık 1,5 yıl önce tamamlandığını ancak resmi açılışın bugüne kısmet olduğunu söyledi. 

Altepe, “Tesisin açılış töreni için özellikle Avrupa’dan gelecek dostlarımızın programını bekledik. Dolayısıyla açılış biraz gecikti ama bugün sadece Türkiye’de değil, Avrupa’ya ve dünyaya örnek bir tesis kazanmış olmaktan mutluyuz” dedi. 

Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’nin oluşumunda başta Pro Animale olmak üzere, UÜ Veteriner Fakültesi, Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi gibi çok sayıda kişi ve kurumun katkısı olduğunu ifade eden Altepe, şöyle konuştu: “Avrupa’da bu konuda uzman kişi ve kuruluşlar gelerek tesisi incelediler ve hayran kaldılar. Avrupa’dan pek çok televizyon kanalı gelerek tesiste çekimler yaptı ve ülkelerinde “Türkiye’nin değişen yüzü” olarak yayımladılar. Bu tesis, toplum sağlığını yakından ilgilendiren sokak hayvanları sorununun en insancıl çözümüdür. Hayvan dostlarımızla aramızdaki sevgi bağlarının oluşmasını sağlayan ve karşılıklı olarak birbirimizi tehdit olarak algılamamızı ortadan kaldıran tek tesistir” dedi. 

Öte yandan, Cumartesi günü yapılacak açılış törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik’in yanı sıra, çok sayıda sanatçının katılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 14:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?