8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Sönmez: Kriz başarılı yönetilmiyor

30 bini aşkın sanayici ve tüccar üyesiyle bir ortak fayda kuruluşu olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, 5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda, 48 oda ve borsa başkanı adına başta Bursa ve ilçeleri olmak üzere Marmara Bölgesi'nin sorunlarını ve çözüm tekliflerini bir raporla hükümete aktardı.

Sönmez, konuşmasında, "Bugünün tekstilin kötü durumda olduğu, otomotivin duraksadığı, tarımın aksadığı, hayvancılığın yeniden yapılandırılması gerektiği ve turizmin yaşadığı sıkıntılar gibi konuların konuşulacağı gün olmadığına inanıyorum" diyerek, hükümet temsilcilerini küresel krize ve Türkiye'ye etkilerine odaklanmaya davet etti. Krizin Türkiye'yi teğet geçmeyeceğinin altını önemle çizen Sönmez, son 1 ayda krizin başarılı yönetilemediğine işaret etti.

BTSO Başkanı Sönmez, ekonomiyi beklentilerin yönlendirdiğine dikkati çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başarılı kriz yönetimi gerçekleştirememiş olmamız, beklentilerin daha kötüye gitmesi sonucunu doğurdu. Krizin daha iyi yönetilmesi için elinizden gelen çabayı gösterdiğinize tabii ki inanıyoruz. Ekonomiyi beklentilerin yönlendirdiğini unutmadan, daha aktif, daha paylaşımcı, daha şeffaf ve koordineli bir şekilde yönetmenizi bekliyoruz. Sanayici ve işadamlarının, hatta toplumun tüm kesimlerinin sizden beklentisi, problemleri çözebilecek güce ve gerekli donanımlara sahip olduğunuzu bizlere anlatmak, toplumu inandırmak ve beklentilerimizi pozitife çevirmektir. Oluşturulması gereken bu olumlu hava, bizlerin de mücadele gücünü arttıracak, umutlarımızı ve enerjimizi krizin biteceği güne kadar taşımamıza en büyük etken olacaktır.

Marmara Bölgesi'ndeki 48 oda ve borsanın temsilcisi olarak, gündelik ve yerel konularla geçiştirilemeyecek kadar önemli bir zaman dilimi içinde olduğumuza inanıyoruz. O konuları gelecekte yapacağımız toplantılarla gündeme getirip çözümler ararız. Bugün için söyleyebileceğim son söz; yaşadiğimiz bu krizi atlatabileceğimize toplumu ikna etmektir. Yapacağınız tespitler ve alacağınız kararlarla gelecek günlerde kriz yönetimini çok daha proaktif görmeyi arzu ediyoruz."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ev sahipliğinde TOBB ETÜ'de düzenlenen 5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanı sıra 81 ilden 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 15:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?