7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sosyal Güvenlik reformuna destek

Hükümet tarafından hazırlıkları son aşamaya getirilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası’nda değişiklik öngören yasa tasarısına tam destek veren AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, öngörülen değişikliklerin sebeplerini ve içeriğini tam incelemeden yürütülen fikirlerin sağlıklı değerlendirmeler olamayacağını vurguladı. 

Sosyal Güvenlik Sistemi’nin devletin sırtında bir kambur olduğunu belirten Yalçın, “Devlet bütçesinden sosyal güvenlik kurumlarının açıklarını kapatmak için yapılan transferlerin milli gelir içindeki payı yüzde 5’e yaklaşmıştır. Bu yükü milletimizin omzunda daha fazla taşıtamayız” dedi. 

Sosyal güvenlik sisteminin yaşadığı finansman sorununun, temel ekonomik göstergeleri olumsuz etkilediğini ifade eden Yalçın, çalışmaları sürdürülen reformun, Türkiye için yeni bir milat olacağına inandıklarını ifade etti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından son hazırlıkları yürütülen yeni düzenlemeye yönelik eleştirilere de değinen Başkan Yalçın, “İlla bizim istediğimiz gibi olsun. Bizim dediğimiz kesinlikle doğrudur” gibi bir anlayıştan daima uzak durduklarını, aksine meselenin bütün taraflarının görüşünü alarak ortak bir mutabakat zemini oluşturmak için çalıştıklarını kaydetti. Yalçın, “Bazı eleştiriler yasa tasarısının tam anlaşılmamasından kaynaklanıyor. Kazanılmış hakların kaybedileceği düşüncesiyle reforma karşı olanlar da var. OECD ülkeleri arasında en uzun süre emekli maaşı ödeyen ülkeler arasındayız. Şu an SSK emeklisi olan yüzde 62’lik kesim emeklilik yaşı olan 58-60’ın altında. Türkiye bu kamburundan bir an evvel kurtulmalı” şeklinde konuştu. 

Şimdiye kadar birçok hükümet tarafından sosyal güvenlik konusuna popülist yaklaşıldığını, bu yüzden sistemin çıkmaza girdiğini kaydeden Yalçın, AK Parti hükümetinin büyük bir siyasi risk alarak köklü bir çözüm paketi getirmek istediği Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalıştıklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 10:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?