8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

SP Gençlik Kolları divanı yapıldı

Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları'nın divan toplantısı yapıldı.


Yıldırım belediye başkan aday adayı Ayhan Özbek, toplantıda yaptığı konuşmada, "Seçimleri kazandığımızda şölenler yapacağız, coşacağız. Gençler bizim geleceğimiz. Onlara güvenmemiz gerekiyor.

29 Mart akşamı Bursa'nın her yerine bu gençler bayrağımızı dikecektir. Bunlarda Kanuni Sultan Süleyman'ın yüreği var. Milli görüşü önce Türkiye'ye, daha sonra da bütün dünyaya yayacaklar" dedi.


Saadet Partisi Bursa İl Başkan Vekili Mehmet Karakoyun ise, "Bursa'da çok ciddi çalışmalarımız var. Yıldırım'da Ayhan Özbek'le geçen seçimlerde çok az bir farkla kaybettik. Bu sefer bunu telafi edeceğiz. İnegöl, Gürsu, Orhangazi, Gemlik ve Yıldırım'da çok iddiaalıyız. Aynı zamanda büyükşehir için de çok ciddi bir adayımız var. Onu da ilerleyen günlerde açıklayacağız" diye konuştu.


İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Necip Fazıl Kurt ise, "Mehmet Akif Ersoy'u biraz anlasalar, neden bu ülkeyi kurtarmak istediğimizi anlarlar. Bir insan için nefes alıp vermek ne kadar önemliyse, onurlu ve şerefli yaşamak da o kadar önemlidir. İnsanın yeryüzünde iki vazifesi vardır. Birincisi hakikatı bulup, ona sımsıkı sarılmaktır. İkincisi ise adaletin sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Mehmet Akif'in Kastamonu'da verdiği vaazı çok beğenen ve ikinci baskısını isteyen Diyarbakır halkı ne oldu da bu duruma geldi?

Türkiye'nin demokrasileşmesini ve sivilleşmesini istiyoruz. Bu, sadece AB ile olur diyenlere de karşıyız. Biz kendi medeniyetimizle kalkınacağız. Hakkın hakikatın olduğu yerde 'ama' olmaz. Leyla Şahin türbanlı olduğu için okula giremiyor ve AİHM'ye başvuruyor. Onlar da 'Sen bu kuralları biliyordun, giremezsin' kararı veriyorlar. Ancak Leyla Zana'ya verilen 10 yıl hapis cezasını çok sert bir şekilde eleştirdiler. Böyle bir AB, bizim kalkınmamıza izin vermez. Bugün sadece Bursa'da 95 bin boşanmış kadın var. Bu rakam Türkiye'nin iyi durumda olmadığını gösteriyor. Durmak yok, yola devam diyemezsiniz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 12:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?