8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Spora 15 milyon YTL kaynak

Bursa İl Özel İdaresi verdiği destek ile yaptığı projelerle gençlik ve spora hizmet sunmaya devam ediyor. Gençlik Spor ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Salih Başparmak, İl Genel Meclisi ile birlikte Bursa'da birçok projeye imza attıklarını söyledi.

Bursa İl Özel İdaresi gençlik spor ve sosyal hizmetlere destek vererek, birçok projenin hayata geçirilmesini sağladı. Spora ve gençlere çok önem verdiklerini ifade eden Gençlik Spor ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Salih Başparmak, "Tüm ilçelerimizde spor salonlarının tamir ve bakımlarının yapılmasını sağladık. Birçok kulübe malzeme desteği yapılması için 500 bin YTL'lik para yardımında bulunduk. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne antrenör desteği de sağladık. Önümüzdeki dönemde de Atıcılara bir spor salonu yapmayı planlıyoruz. Ayrıca buranın çevre düzenlemesi de yapılacak. Özel İdare olarak spor salonu yapma düşüncemiz var. Spor kulübümüzü aktif hale getirerek, Bursa'da mücadele eden bir takım haline getirmek istiyoruz. Gençlik alanında ise merkezlerimizde bilgisayar, el işi, tiyatro, santranç halk oyunları gibi faaliyetlerimiz devam ediyor. İl Genel Meclisi'yle birlikte Bursa'da gençlik ve spor alanında birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Son 3 yılda İl Özel İdare olarak, gençlik ve spor çalışmaları için toplam 15 milyon YTL kaynak aktardık. Ayrıca Bursa İl Özel İdaresi Arabayatağı Yerleşkesi'nde Güreş Antrenman Salonu ve Kondisyon Merkezi yapılmış olup güreş çalışmaları devam etmektedir" dedi.


SOSYAL HİZMETLERE DE TAM DESTEK
Sosyal Hizmetler için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başparmak, "Mikro kredi çalışmamız başladı. Projenin faydalı olması için planlama yapıldı. İl Genel Meclisi 100 bin YTL kaynak ayırdı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'yle koruyucu aile projesine destek için 200 bin YTL maddi destek verdik. Sokak çocukları ve çalışan çocukların tespiti için mobil ekiplere araç takviyesi yaptık. Uygulanacak projelerde eğitmen desteği verilecek. Sevgi evleri projemizin çalışmaları devam ederken, koruyu aile projesi çerçevesinde de 50 çocuğun bakımını üstlendik. Sosyal Hizmetler ve Gençlik Spor İl müdürlükleriyle Bursa'nın daha iyi hizmet alabilmesi için ortak projeler üretmeye ve üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 13:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?