7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Sporla hayata bağlandılar

Bursa'nın varoşlarındaki Yavuzselim Spor Kulübü, madde bağımlısı 9 sabıkalı genci spor sayesinde hayata bağladı.

Bursa ve Türkiye'ye örnek gösterilen spor kulübünde, gençler hem spor yapıyor hem de arta kalan zamanlarda öğretmenler nezaretinde ÖSS'ye hazırlanıyor.

Türkiye'deki pek çok ilke imza atan amatör spor kulübünde hem bilgisayar kursu hem de dershane bulunuyor. Antrenman sonrası ÖSS'ye hazırlanan gençlere ek dersler veriliyor. Ailelerinin kulübün web sayfasından canlı olarak takip ettikleri gençler, yeşil sahalarda futbol oynayarak büyük keyif alırken, derslerinden de geri kalmıyor. İlköğretim öğrencileri ise, ders amaçlı kullanılan bilgisayarlarda internet üzerinden ödevlerini yapıyor. Hiç bilgisayar bilmeyenlere yönelik de bilgisayar kursları düzenleniyor.

Pek çok ailenin okul derslerinden geri kaldığı gerekçesiyle çocuklarını spor kulüplerine göndermediğini söyleyen Yavuzselim Gençlik Spor Kulübü Başkanı Orhan Sarsıcı, "Yavuzselim Mahallesi, Bursa'nın sosyal ve ekonomik olarak varoş bir mahallesiydi. Buradaki en büyük eksikliğin eğitim olduğunu gördük. Doğu Anadolu Bölgesi'nden çok göç alan bir mahalle, her ailenin en az 5 çocuğu var. Büyük potansiyele sahibiz. Çocuklarımızı iyi bir şekilde eğitirsek çok kişiyi kazanırız diye düşündük. İlk olarak bilgisayar kulübümüze 3 bilgisayar aldık. Lise ve üniversiteye hazırlık için dershane ve hocalarla görüştük. Sporda bedenlerini eğiten çocuklarımızı iki grup halinde de eğitiyoruz. Çocuklarımız ödevlerini internet üzerinden yapıyor. ÖSS'ye hazırlananlara ise öğretmenler eşliğinde üniversite hazırlık kursları veriyoruz" dedi.

Çocukları sokaklardan ve internet kafelerden çekebilmek için böyle bir ders ve bilgisayar uygulaması başlattıklarını dile getiren Sarsıcı, "Asıl olan eğitimdir. Uygulama öncesi altyapımızda 50-60 çocuk vardı. Şimdi ise 370'i lisanslı 700'ü aşkın sporcumuz oldu. Bedeni ne kadar eğitirsek eğitelim beyinde eksiklik varsa olmaz. Amacımız hem beden hem de beyini eğitmek" diye konuştu.

Ailelerin saha ve dershaneye kurulan kamera sistemi sayesinde çocuklarını www.yavuzselimspor.com üzerinden canlı olarak takip edebildiklerini de dile getiren Sarsıcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Çocuklarını internet üzerinden takip edemeyenler için de SMS sistemi geliştirdik. Antrenmanlara katılmayanları, ailelerine bildiriyoruz. Velilerini çağırıp görüşerek, istikrarı sağlıyoruz. Onların da içi çok rahat."

Rıdvan Çelik adlı genç ise, ilk başlarda derslerinden geri kalacağı gerekçesiyle ailesinin kulübe gitmesine karşı olduğunu söyleyerek, "Artık hem futbol oynuyor hem de derslerimizden geri kalmıyoruz. Bizim de, anne babamızın da içi çok rahat. Herkes uygulamadan çok memnun. Ailemiz bizi destekliyor, desteklediği için biz de daha bir moralle, hem derslerimize çalışıyor hem de futbolumuzu oynuyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 12:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?