7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Su analizleri için dev laboratuar

Daha evvel Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde yapılan kaynak ve şebeke suyu tahlilleri, bundan sonra Bursa Sağlık Müdürlüğü tarafından hizmete sokulan Halk Sağlığı Laboratuarı'nda da yapılabilecek. 

Suyun başkenti olarak adlandırılan Bursa'nın suları artık kendi laboratuarlarında tahlil edilecek. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yaptırılan Bölge Halka Sağlığı Laboratuarı'nda şebeke ve kaynak sularının her türlü analizi yapılacak. Toplam 1,5 milyon YTL'ye mal olan laboratuarda 40 personel görev yapacak. 

Kontrol ve denetleme izlemesi için Bursa'dan yılda toplam 5 bin 500 - 6 bin numunenin Ankara'ya gönderildiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, "Bölge Halk Sağlığı Laboratuarı'nda artık her türlü su analizini yapabileceğiz. Artık tahlil için numuneleri Ankara'ya götürmek zorunda kalmayacağız. Böylece hem zaman kaybı olmayacak, hem de çok sık yapılan analizler için o kadar mesafe kat edilmeyecek. Laboratuarımız çevre illere de hizmet verecek" dedi. 

Çelik, Bursa'nın içme suyu analizlerini yaptıklarını ve sonuçların temiz çıktığını açıkladı. Çelik, İzmir ve bazı illerdeki içme suyu meselesinin Bursa'da olmadığını dile getirerek, halkın rahatlıkla su içebileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 11:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?