7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Su için 1000 m. derinliğe inilecek

Bursa Valiliği şehrin altında çok fazla miktarda bulunan termal suyu, ısıtma ve tedavi amaçlı kullanmak için günyüzüne çıkartmakta kararlı davranıyor.

Bursa Valisi Şehabettin Harput İhlas Haber Ajansına yaptığı özel açıklamada, iki aşamalı yapılan çalışmaların ilk etabında Dikkaldırım'da 200 metre derinliğe kadar inildiğini, 800 ile bin metre arasında olduğu belirlenen sıcak suya ulaşmak için 15 gün sonra derin sondajın başlayacağını söyledi.

Bursa'nın altında çok büyük miktarda ve sıcaklığı yüksek termal su bulunduğuna bütün etüdlerin işaret ettiğini kaydeden Vali Şehabettin Harput, çalışmalarda 600 metreden sonra her an suya ulaşmanın mümkün olabileceğini ifade etti.

Dobruca ve Gümüştepe bölgelerinde belirlenen noktalarda 15 gün içerisinde Özel İdare'nin 1 milyon liraya ihalesini yaptığı derin sondaj çalışmalarının başlayacağını kaydeden Vali Harput, "Bursa turizmde önemli bir çıkışı bol termal su ile yakalayacak. Bursa'nın altındaki suyun sıcaklığının yüksek seviyede bulunması ısıtma ve sera tarımı içinde önemli bir fırsat sunacak" dedi.

Akademik bir heyetin yardımı ile sondaj çalışmalarını yürüten özel firmanın 15 gün içerisinde çok özel sistemi kurarak Orhaneli yolu Gümüştepe Mahallesi arazilerinde en uygun alanı belirleyip ilk etapta 600 metre derinliği ardından 800 ve bin metrelik derinliğe kadar ineceğini öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 12:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?